Maak je eigen verjaardagskalender via Fotofabriek | review

Maak je eigen verjaardagskalender via Fotofabriek | review

Verjaardagen onthouden is iets wat totaal niet aan mij is besteed. Waar de een nog de verjaardag van haar vriendinnen uit groep 1 weet, heb ik al moeite met het onthouden van mijn eigen verjaardag. Meestal moet ik het dan ook hebben van de prachtige Facebook meldingen, die me er aan helpen herinneren dat ik iemand nog even moet feliciteren. Maar gelukkig hebben we websites als fotofabriek, waar je gemakkelijk je eigen kalender kan maken. Vergeet je ook geen verjaardagen meer.

Toen ik via de Fotofabriek de mogelijkheid kreeg om een eigen verjaardagskalender te maken kon ik ook moeilijk nee zeggen. En zo ging ik via InDesign aan de slag om mijn eigen verjaardagskalender te gaan maken. Op de site stonden de afmetingen die je moest gebruiken, dus dat heb ik allemaal braaf ingevoerd. En vervolgens ben ik de maanden gaan vormgeven, allemaal met een foto er bij. Ik heb het verder redelijk simpel gehouden, dat vind ik nou eenmaal het mooist.

Ik heb mooie herinneringen opgezocht en deze verwerkt in de kalender. Zo vergeet ik niet alleen verjaardagen maar wordt ik ook nog eens herinnerd aan de mooie dingen die ik heb gedaan.
Ik heb besloten de verjaardagen er niet in te zetten, deze heb ik thuis allemaal met een pen opgeschreven. Ik word er nou eenmaal wat autistisch van als de helft geprint is en de helft met een pen geschreven is. Nee, gewoon niet.

Ik heb het zelf dus via InDesign gedaan, in combinatie met Photoshop. Dit omdat ik het zelf hele fijne programma’s vind om mee te werken en omdat je op deze manier alles volledig zelf kan bepalen. Heb je nou geen verstand van deze programma’s of ze niet tot je beschikking? Dan kan je gewoon het (online) programma van FotoFabriek zelf gebruiken. Net zo makkelijk.

Ik heb zelf een kalender ontworpen op A4 formaat, maar denk je nou, ik wil grootst uitpakken! Dat kan, want je kan zelfs een kalender op A3 formaat laten maken. Zelf vond ik A4 echter groot genoeg voor boven mijn bed. Overigens wel een ideale plek, kan je elke ochtend direct checken of er nog iemand jarig is. Mits je niet vergeet de kalender op de juiste maand te hangen. Oops.

Ben ik de enige die zo slecht is met verjaardagen of heb jij daar ook ervaring mee?
X Ilona


Kalender via FotoFabriek t.w.v. €14,99
Het product in dit artikel heb ik ontvangen in ruil voor een review

8 gedachten over “Maak je eigen verjaardagskalender via Fotofabriek | review

  1. Aah wat is je kalender superleuk geworden! Wat een heerlijke kleuren, yay! Ik ben zelf ook niet zo’n held met het onthouden van verjaardagen, ik voel me altijd zo stom als ik het dan via Facebook moet lezen oeps.

  2. Je bent zeker niet de enige, ik kan ook echt geen enkele verjaardag onthouden. Ik ga daarom zeker even een kijkje nemen! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge