Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

amsterdam zuid

Alleen door Amsterdam-Zuid

amsterdam zuid

Voor een zakelijke afspraak moest ik een tijdje geleden naar Amsterdam-Zuid toe. Een reis van zo’n 2,5 uur, vanaf mijn huis gerekend tot op de plek van bestemming. Een reis naar een plek waar ik nog nooit was geweest. Dit was op z’n zachts gezegd een uitdaging voor mij. Maar hoe dan ook, ik nam die dag aardig wat fotootjes dus die deel ik vandaag met jullie!

amsterdam 1

De treinreis was voor mij nog niet zo’n uitdaging, ik reis namelijk dagelijks met de trein. De grootste uitdaging lag ‘m bij mij vooral bij de tram. Of metro. Geen idee welke het nou was.

amsterdam 7

Ik had namelijk geen enkel idee waar ik de tram/metro kon vinden. En ben dan ook letterlijk 40 minuten op zoek geweest naar het metrostation. Of tramstation. En deze bleek zich uiteindelijk gewoon in het station te vinden, in plaats van er buiten. Beetje jammer.

amsterdam 11

Lees ook: De toerist uithangen in Zwolle

Maar goed, uiteindelijk heb ik het weten te vinden en was ik ruim op tijd voor mijn afspraak. Ik was dan ook twee uur extra van te voren weg gegaan.


De afspraak duurde echter niet heel lang, maar ik had geen zin om direct naar huis te gaan. Nu ik in Amsterdam Zuid was wilde ik hier ook even van genieten. En ik heb echt mijn ogen uit gekeken, omring door de grote flats en gebouwen. Want zo kennen we het in Assen niet.

Onderweg ben ik nog wat leuke mensen tegen gekomen en heb ik me prima vermaakt, zo in mijn eentje in Amsterdam.

Uiteindelijk besloot ik rond drie uur de trein terug te nemen, waarbij ik in Zwolle nog even uitstapte. Toen heb ik gezellig een drankje gedronken met een vriendin en ben ik weer door gegaan naar Assen.

Een stad fotograferen is iets wat ik nog niet heel vaak heb gedaan, het is dan ook zeker iets wat ik deze vakantie meer wil gaan doen. Ik wil plekken in Nederland bezoeken waar ik nog nooit ben geweest om hier toffe foto’s te gaan maken. Dus heb je nog tips voor leuke en mooie steden, let me know!

Liefs,
Ilona

2 reacties

  1. De tram is boven de grond, en de metro eronder. Dus Amsterdam heeft een tram, en dat in Parijs is een metro (ja die ging ook boven de grond maar laten we het niet verwarrender maken dan het al is?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *