Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

bloemenhanger do it yourself pinterest 3

Bloemenhanger voor aan je muur | Do It Yourself

Toen ik laatst al mijn zelfgemaakte items in mijn appartement deelde kreeg ik zoveel enthousiaste reacties dat ik het niet kon laten jullie deze week mee te nemen in een nieuw project. Ik maak graag dingen zelf. Het geeft net dat beetje extra en ik vind het heerlijk om lekker bezig te zijn. Daarom neem ik je vandaag mee in een bloemenhanger voor aan je muur.

bloemenhanger 2

Wat heb je nodig?

  • Houten ring (bijvoorbeeld de binnenkant van een borduurring)
  • Nepbloemen/droogbloemen
  • Jute touw (Action)
  • Lijmpistool (Action)

De DIY

Eigenlijk is het project niet eens zo heel ingewikkeld. Ik heb zelf voor de ring een binnenste borduurring gebruikt, omdat ik deze nog had liggen. Vervolgens ben ik met een lijmpistool en touw aan de slag gegaan. Ik heb het touw om de ring heen gewikkeld, net onder het midden van de ring. Ter breedte van 3 à 4 centimeter.

Bij de Action had ik twee vaasjes met nepbloemen gekocht. Deze heb ik volledig uit elkaar gesloopt om de bloemen er van te kunnen gebruiken. Je moet soms creatief zijn. De bloemen heb ik -net als het touw- met het lijmpistool vastgezet. Je kan ze er ook los insteken maar op deze manier bied je net wat meer zekerheid.

bloemenhanger do it yourself pinterest 3

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een touw dubbel om de ring te knopen, er een knoopje in te maken en klaar is je bloemenring. Op deze manier kan je de ring makkelijk ophangen aan een haakje of spijker. Het is een niet heel ingewikkeld project maar ziet er wel echt geweldig uit. En deze bloemenhanger fleurt dus sinds een paar dagen mijn badkamer op.

Liefs
Ilona

Momenteel ben ik bezig met een crowdfunding voor een hulphond. Voor meer informatie of om te doneren kan je hier terecht.

14 reacties

  1. Hahaha, ik moest wel lachen om eerst iets slopen om er vervolgens zelf weer wat mee te kunnen maken. Dat soort dingen vind ik dus al heel creatief bedacht, want ik zou daar niet eens aan denken. Ik vind ‘m heel erg mooi, die bloemenhanger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *