Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Brush pencils van de Action | Review

De ecoline brush pens staan al een tijdje op mijn creatieve-shit-die-ik-nog-moet-kopen-lijstje. Maar toen ik een tijdje geleden een tip kreeg over een goedkoper alternatief bij de Action besloot ik er toch nog maar even mee te wachten, ik wilde eerst de goedkopere set van de Action maar eens uitproberen. En natuurlijk schuif ik mijn mening niet onder stoelen en banken en deel ik ‘m lekker met jullie.

De brush pencils

brush pencils 1

Ik had er al eerder een artikel over voorbij zien komen, maar bij onze Action was ik de stiften nog nooit tegengekomen. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen hoe lang ze al in het assortiment liggen en of ze wel bij jouw Action liggen. Alhoewel ik wel verwacht dat de meeste filialen ze wel zullen hebben, want zelfs Assen heeft ze.
Daarnaast had ons filiaal op het moment dat ik er was drie verschillende varianten liggen, maar research wees uit dat er nog een of twee andere varianten verkrijgbaar zijn. Ze komen overigens in setjes van vier en kosten slechts €0,99 per set. Omgerekend dus €0,25 per stift, wat helemaal niet duur is.

Mijn mening

brush pencils 3

In een eerste oogopslag vind ik de brush pencils er niet verkeerd uit zien. Je kan zien dat ze goedkoop zijn, maar dit vind ik niet per se erg. Daarnaast is de vorm eigenlijk heel praktisch en liggen ze lekker in de hand. Ook vind ik de kleuren er zo erg mooi uit zien.

Lees ook: Paintmarkers van de Action | Review

brush pencils 4

En op het moment dat ik de kleuren op papier gebruik vind ik ze eigenlijk nog steeds mooi. De kleuren dekken niet allemaal even goed, wat af en toe wel jammer is. Maar een perfecte dekking kan je ook haast niet verwachten.
Daarnaast kan het ook vervelend zijn dat het kwastje af en toe wat haren verliest. Deze gaan loszitten en kunnen hierdoor wat strepen veroorzaken. Ook willen de punten nog wel eens geneigd zijn om te splitsen tijdens het schrijven/tekenen, wat niet bepaald voor een mooi effect zorgt.

brush pencils 5

Het effect van zo’n gespleten punt is bijvoorbeeld goed te zien bij de a.

brush pencils 8

Op de bovenstaande foto zie je ook dat bij de f er als het ware stukjes ontbreken. Dit komt echter omdat ik de lus te snel maakte. Ik heb namelijk wel al ontdekt dat je bij het gebruik van deze stiften geduldig en voorzichtig moet zijn. En het is allemaal een stuk minder makkelijk dan het lijkt. Ik heb zelf al aardig wat geoefend maar heb de smaak nog niet helemaal te pakken.

brush pencils 7

Al met al ben ik tevreden over de stiften, je merkt hier en daar dat ze goedkoop waren, maar om mee te oefenen vind ik ze eigenlijk prima. En ik denk dat naarmate ik het handletteren met deze brush pencils wat meer onder de knie krijg, het steeds mooier zal worden.

Sidenote: Inmiddels zijn we een aantal jaar verder, maar gezien dit artikel nog steeds wordt gelezen even een toevoeging.
Ik heb inmiddels namelijk de echte brushpens in mijn bezit, en moet zeggen dat ik die vanaf het eerste moment een stuk prettiger vind. Je hebt er onwijs veel mogelijkheden mee, de stiften zijn van goede kwaliteit met mooie kleuren. Wat dat betreft kan ik je aanraden om wat meer te inversteren, en een set van Ecoline aan te schaffen.

Kende jij deze stiften al? En lijken ze je wat?

Liefs,
Ilona

17 reacties

 1. Deze zijn erg leuk om erbij te hebben. Ik heb ze ook, maar ook de Ecoline en alle Zig brush markers, deze hebben niet zo’n lange kwastpunt, die van Action zijn echt het langste van alle merken. Ook al heeft Zig er rond de 80 en heb ik ze compleet, de Action kleuren zijn net anders. Oha ja, de meeste brushmarkers en verf waterbasis (aquarel of waterverf kids) dekt nooit, tenzij het quaoche is of dekkend er op staat.

 2. Hele leuk ik ga deze zeker aanschaffen! Mag ik nu even irritant :p doen maar het stoorde mij… het is wat vind jij ip wat vindt jij.
  Groetjes lana

 3. Ik heb een tijdje geleden ook een setje van deze brushpennen geprobeerd, maar was er niet zo tevreden over. Inmiddels heb ik de Ecoline brushpens besteld. xx

 4. Leuk! Ik heb ze ook gekocht in Assen. En inderdaad 3 varianten. Natuurlijk moet ik ze dan ook alle 3.. stel je voor…

  Alleen het aan de slag gaan moet ik nog even doen.

  Misschien tot ziens in de Action ? Groetjes Jeanine

 5. Handoge review! Vorige week had ik ook een pakje gekocht en ik was niet heel enthousiast.. Het zijn fijne stiften om te oefenen en te kijken of het iets voor je is. Ik ben er wel blij mee, ondanks het splijten van de punten

 6. Leeuwarden heeft ze niet, tenminste niet die op de schrans. Maar goed, we hadden al geconcludeerd dat die überhaupt geen stiften heeft, haha. Binnenkort maar weer eens naar de oude vertrouwde action in Assen dus!

 7. Handig deze review! Ik zit met hetzelfde dilemma, maar ga dus ook lekker beginnen met de goedkope variant. Leuk beschreven, lekker eerlijk en prachtige foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *