Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

filters 3 blauw filter

Creatieve filters voor je lens

filters 3 blauw filter

Zelf ben ik dol op fotograferen. Uren door de natuur struinen en plaatjes schieten, ik kan er geen genoeg van krijgen. En om mijn fotografieskills naar een hoger level te tillen en wat meer te experimenteren besloot ik een set filters aan te schaffen voor mijn 50mm lens.

filters 1 lenzen K&F concept filters

Afgelopen december vroeg ik voor kerst een set bestaande uit 6 lensfilters. Na enig zoekwerk kwam ik terecht op de site van K&F Concept; een site waar je relatief goedkoop aan camera accessoires kan komen. De filters zijn dan ook niet van echt glas, maar zijn van goede kwaliteit mocht je het eens willen proberen.

De set bestaat uit 3 grijsfilters (ook wel ND filters genomed) en 3 filters met een verloop erin. Deze set bevat de kleuren oranje, blauw en grijs qua verloop. En wat betreft ND filters ontvang je een 2ND, 4ND en 8 ND. Deze filters kan je echter ook op elkaar draaien om het effect te versterken.

filters 2 nd filters

De grijsfilters zijn ontzettend fijn als je fotografeert in de handmatige stand. Hierbij is de regel namelijk, hoe groter je diafragma, hoe meer scherpte diepte je in je foto krijgt. Je foto word echter ook lichter doordat de lensopening groter is, hierdoor kan je foto snel overbelicht worden. En dit probleem kan je dus oplossen met ND filters. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat er minder licht binnen valt, maar je wel kan genieten van een mooie scherpte diepte.

De lensfilters zijn verkrijgbaar ik verschillende maten, maar ik besloot de 52mm te bestellen, omdat deze op mijn 50mm lens passen. Door een maximaal diafragma van 1.8 kan je met een 50mm lens ontzettend mooi spelen met scherpte en diepte, waarbij de ND filters dus mooi van pas komen.

Liefs,
Ilona

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *