Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Creatieve mensen zijn soms een beetje raar

Een tijdje geleden schreef ik al in een artikel dat ik mijn eigen hoofd niet altijd snap. En dit zelfde geld voor creatieve ideeën. Deze lijken vaak ook uit het niets opeens naar boven te komen. En soms zijn dit best (op zijn zachtst gezegd) interessante ideeën.

Voor een stage sollicitatie kreeg ik de opdracht om ‘eens gek te doen’. En aangezien ik in een notitieboekje een lijstje met een aantal ‘vage ideeën die ik nog uit moet werken’ bijhoud, hoefde ik deze alleen even open te slaan. En dit leek me dan ook het geschikte moment om de verf tevoorschijn te toveren. Om op die manier met een aantal kleuren een kunstwerk te creëren. Op mijn gezicht. Ja, je leest het goed.

Het leuke aan dit alles is dat ik het ook nog eens onwijs leuk vond om te doen. Het is best leuk om jezelf vol te kliederen terwijl je voor de spiegel zit. En daarnaast vind ik het eindresultaat van de foto’s ook echt onwijs tof geworden. En op dit soort momenten besef ik me steeds meer dat creatief zijn voor mij niet enkel een hobby is. Het is een manier van leven geworden.

Being creative is not a hobby, it is a way of life.’

En ik hoop oprecht dat ik de rest van mijn leven creatieve dingen kan blijven maken. En ja, sommige mogen me dan raar vinden, maar ik vind het zelf (gelukkig) onwijs leuk om te doen. En ik hoef echt niet elke dag mijn hoofd vol te kliederen met verf, zo nu en dan zal genoeg zijn ;).

creatief 3

Moraal van het verhaal, doe vooral wat jou gelukkig maakt. En kijk hierbij niet naar de negatieve reacties en de mensen die je maar raar vinden. Luister naar de positieve reacties en vooral naar je eigen hart.

Wat is iets wat jij graag doet in het dagelijks leven? Let me know!

Veel liefs,
Ilona

6 reacties

  1. Wauw!! Wat een mooi resultaat!! Prachtige foto’s!! Ik vind het heel erg leuk om te fotograferen, alleen kom ik daar de laatste tijd niet veel aan toe helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *