Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

materialen 1

De materialen die ik gebruik om te tekenen

materialen 1

De afgelopen twee jaar ben ik steeds meer gaan experimenteren met materialen. Dit heeft er in geresulteerd dat ik langzamerhand steeds meer teken- en schildersspullen verzamel. Ik gebruik niet alles wat ik heb, maar het overgrote gedeelte word regelmatig benut. Daarom leek het me leuk om vandaag met jullie te delen welke spullen ik gebruik bij het tekenen/illustreren.

Tekengerei

materialen 2

Als eerste gebruik ik verschillende soorten potloden. Zo heb ik kleurpotloden van Prismalo, BIC, Bruynzeel en Evolution. De potloden van Prismalo zijn zelfs aquarelpotloden, alhoewel je deze ook voor gewoon kleuren kan gebruiken. Ook heb ik een set van Bruynzeel met verschillende HB, H en B potloden voor het schetsen.

materialen 3

Om schetsen over te trekken of tekeningen mooier uit te werken gebruik ik een set fineliners van Staedtler. Deze set bevat zes verschillende diktes(0.05, 0.1, 0.2, 0.3, 0.5, 0.8) en is daardoor erg fijn in gebruik. Ook heb ik twee permanente markers van 1mm. Allemaal ook onwijs fijn voor handletteren.

Wil je meer weten over handletteren, check dan even dit artikel.

materialen 5

Ook gebruik ik regelmatig waterverf. Ik heb twee verschillende soorten. De eerste is van de Søstrene Grene en zit in tubetjes, de andere komt uit een Chinees winkeltje en is droge waterverf.
Voor aquarelwerk gebruik ik ook de Ecoline Brush Pens van Talens. Deze gebruik ik ook bij mijn Inktober tekeningen en ben ik inmiddels echt van gaan houden.

materialen 6

Wat ik de laatste tijd ook actief doe is tekenen met markers. Ik heb hierbij Twinmarkers van de Action en een set van 17 kleuren van Graphic’it. Daarnaast heb ik de skintones en een blender van Promarker.

MAterialen 8

Iets waar ik steeds meer experimenteer is pastelkrijt. Ik heb al jaren een set van Profibloc in mijn bezit, en heb niet heel lang geleden een set met 24 kleuren van Van Bleiswijck (Action) gekocht. Dit met het idee er meer mee te gaan experimenteren, iets wat ik de laatste tijd zeker gedaan heb.

Tot slot heb ik nog een aantal handige dingen in een bakje op mijn bureau. Zo heb ik bijvoorbeeld drie gelpennen van gelly roll, een witte, zilveren en gouden. Ook heb ik een witte UniPosca stift, dit is een verfstift en is hierdoor op veel verschillende oppervlakten te gebruiken.

Papier

Voor al deze materialen heb ik natuurlijk ook papier nodig om op te tekenen. Ook hiervan heb ik verschillende soorten (hoe kan het ook anders).
Zo heb ik voor het schetsen en simpele illustraties mijn A5 dummy, met daarin 80 grams papier. Ook heb ik een tekenblok met 80 grams papier.
Voor het pastelkrijt gebruik ik of het 80 grams papier, of net iets dikker papier van 100 gram.
Voor mijn waterverf en Ecoline brushes gebruik ik aquarelpapier, dit heeft een speciale textuur en is een stuk dikker, namelijk 300 gram.
Tot slot heb ik nog speciaal papier voor mijn markers. Dit papier heeft een speciaal laagje waardoor je markers niet leeggezogen worden en het niet doordrukt. Dit is ondanks dat vrij dun papier, namelijk 75 grams.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!
Liefs, Ilona

6 reacties

  1. Wat leuk om te lezen welke materialen je gebruikt! Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar het speciale papier dat je gebruikt voor de markers. Ik heb deze ook en loop inderdaad tegen het probleem van het leegzuigen van de markers aan!

    1. Het papier wat ik zelf gebruik is van het merk Winstor&Newton, je betaalt er wel ongeveer €10 voor 50 blaadjes, maar je markers gaan op deze manier wel veel langer mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *