Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

kleurenpalet 4 illustraties

De voordelen van het gebruik van een kleurenpalet

kleurenpalet 4 illustraties

Ik illustreer er al jaren aardig op los. Ik heb lange tijd enkel niet nagedacht over een kleurenpalet. Ik koos ter plekke de kleuren uit. Sinds een tijdje gebruik ik echter wel bewust een palet voor al mijn illustraties. En dat heeft zo z’n voordelen.

Door het gebruik van een kleurenpalet creëer je namelijk meer eenheid in je illustraties. Op deze manier ziet (bijvoorbeeld) je Instagram feed er een stuk professioneler uit. Daarnaast zullen mensen je stijl sneller kunnen herkennen.

kleurenpalet 3

Het maken van een kleurenpalet is niet eens heel ingewikkeld. Je pakt er een aantal oude illustraties bij, en noteert welke kleuren hier veel in voorkomen. Gebruik je bijvoorbeeld veel groen en blauwtinten, laat dit dan terug komen in je kleurenoverzicht.

Lees ook: Een aantal animaties die ik maakte

Vervolgens is het de kunst om niet te veel tinten van een bepaalde kleur op te slaan. Door het aantal te beperken zal je zien dat je veel sneller een eenheid bereikt in je illustraties. Wat direct goed aansluit bij het creëren van je eigen stijl.

kleurenpalet 1

Ik gebruik zelf inmiddels voor al mijn illustraties en animaties die voor eigen gebruik zijn dezelfde kleuren. Voor opdrachten pas ik dit natuurlijk aan, aan de stijl van de klant. En om er weer wat zelfpromotie tegen aan te gooien, ik ben beschikbaar als illustrator & animator. Voor bijvoorbeeld een logo, commercial of iconen voor je Instagram highlights!

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

8 reacties

  1. Goed idee, om zo’n kleurenpalet te gebruiken. En ik snap wel dat het voor een stukje herkenbaarheid kan zorgen. Ik denk dat ik jouw illustraties zo tussen anderen uit zou kunnen pikken zelfs. En dat wil je natuurlijk;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *