Armbandjes knopen

Armbandjes knopen

Vandaag heb ik een DIY waarin ik laat zien hoe je op verschillende manieren leuke armbandjes kan maken. De armbandjes verschillen erg qua grootte en moeilijkheid. De een heb je binnen een minuutje af en met de ander ben je zo een tijdje bezig!
1. Gedraaid

gedraaid armbandje

De eerste is de simpelste van alles, het enige wat je hiervoor nodig heb zijn twee verschillende  
kleurtjes wol, je knipt deze af (ongeveer 18cm) en knoopt de touwtjes aan elkaar. Als je dit hebt gedaan draai je de touwtjes om elkaar heen, als het armbandje lang genoeg is maak je opnieuw een knoopje en is het armbandje klaar om om je pols te worden geknoopt.

2. Gevlochten

De tweede manier is ook erg simpel maar kan op verschillende manieren. Zo kan je met drie of vier verschillende kleuren een 3/4 strengen vlecht maken, maar je kan ook een vissengraatvlecht maken. Dat laatste heb ik gedaan. Ik heb hierbij vier kleuren uitgekozen en hiervan 60 centimeter afgeknipt. Ik heb het touw dubbel gevouwen en er een knoopje ingemaakt. Na het dubbelvouwen van het touw had ik acht touwtjes en hiermee heb ik een vissengraatvlecht gemaakt. Ook dit armbandje kost niet heel veel tijd. 

3. geknoopt 1

knooptechniek armbandje 1Vanaf nu wordt het allemaal wat ingewikkelder, alhoewel de knoop techniek niet erg lastig is moet je
‘m wel goed doen. Voor dit eerste armbandje heb je vier verschillende kleuren nodig, of je kan het doen zoals ik, 2 wit, mintgroen en zalmroze.
Om te beginnen maak je opnieuw een knoop in de vier touwtjes. Je legt daarna de touwtjes uitgespreid neer en we beginnen bij links. Je hebt als eerste de volgende volgorde:

A B C D

knooptechniek armbandje 1.2Hierna begin je met knopen. Met het eerste touwtje (A) maak je een lus over het tweede touwtje (B) heen, hierna haal je A onder B door en trek je dit aan. Deze knoop herhaal je nog een keer bij B, daarna maak je op deze manier twee knopen in C en twee in D. Daarna heb je de volgende volgorde:
B C D
Je blijft dit herhalen tot het armbandje lang genoeg is.

Lees ook: Armbandjes knopen | Deel 2

4. Geknoopt 2
geknoopt armbandje 2.1Bij het volgende armbandje gebruiken we dezelfde knoop techniek als bij het bovenstaande armbandje, alleen maken we het hier nog wat ingewikkelder.
Bij dit armbandje gebruiken we niet 4 maar 8 touwtjes, in de volgende volgorde:
A B C D D C B A

We gebruiken hier dus dezelfde knoop techniek, alleen begin je bij A en werk je door tot aan de D, je hebt dan deze volgorde:
B C D A A D C B
De twee A’s knoop je hierbij ook nog aan elkaar, zodat je geen twee losse delen hebt. 
Dit blijft je doen totdat je het armbandje af hebt. 

 Tip
Om het jezelf makkelijker te maken kan je het best het armbandje met plakband of tape vastplakken aan bijvoorbeeld je bureau!   

Ik hoop dat mijn uitleg een beetje te volgen was en dat het je is gelukt! Is dit nou  niet het geval dan zou ik het fijn vinden als je dit even laat weten door een reactie achter te laten, misschien kan ik je dan nog helpen!

X Ilona

4 gedachten over “Armbandjes knopen

  1. lieverd, hoe heb je die ene met groen, blauw, oranje en paars gemaakt, dus zeg maar het punt waar je weer terug gaat?
    Super gaaf gemaakt babe! Zeker weer eens samen aan de knutsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge