Bloemenletter

Bloemenletter

bloemenletter 1

Een tijdje geleden vond ik het wel weer eens tijd voor een kleine transformatie in mijn kamer. Ik wilde onder andere graag de letter I in mijn kamer, ter decoratie. Maar omdat ik de letters in de winkel wat te saai vond ben ik zelf lekker aan de slag gegaan. En hier is een bloemenletter uit gekomen die ontzettend simpel is om te maken!


Een tijdje geleden liep ik in de stad en ik verschillende winkels zag ik letters liggen, deze letter waren 3D blokletters in kartonkleur en soms in het wit. Persoonlijk leek het me wel leuk om zo’n letter op mijn kamer te zetten, maar ik vond ‘m toch wat saai, daarom heb ik besloten zelf een letter te maken in plaats van er eentje te kopen.

Materialen

Voor deze DIY heb ik de volgende materialen gebruikt:

  • Karton (voor de letter, een kant en klare letter kan dus ook.)
  • Nepbloemen, ik heb hiervoor twee stelen met daaraan roze bloemetjes bij de Action gekocht.
  • Een schaar.
  • Sterke lijm.

De bloemenletter

 Toen ik alles verzameld had was het tijd om met de DIY te beginnen. Om te beginnen heb ik de bloemen gepakt en alle bloemetjes los geknipt van het steeltje. Dit is even een werkje en als je hier geen zin in hebt kan je de bloemen ook los in zakjes kopen, ik heb alleen hiervoor gekozen omdat ik deze bloemetjes het mooiste vond en deze oplossing het goedkoopste was.

Als  je alle bloemetjes hebt los geknipt is het tijd voor de letter die je wil, ik heb voor de I gekozen, omdat ik Ilona heet. Ik heb de letter uit stevig karton geknipt en daarna de bloemetjes erbij gepakt. Ik heb eerst de bloemetjes op het karton gelegd zodat ik eventuele gaten netjes op kon vullen.  Toen de bloemetjes goed lagen heb ik de lijm erbij gepakt. Ik heb hiervoor een sterke alleslijm gepakt omdat de bloemetjes bij mij niet bleven zitten met seconden lijm. Eventueel zou je ook een lijmpistool kunnen gebruiken.
Toen alle bloemetjes erop zaten heb ik de letter een hele nacht laten drogen. De volgende dag zaten de bloemetjes er stevig op en zijn ze er niet meer afgevallen!

Omdat ik nog aardig wat bloemetjes overhad heb ik besloten ook een hartje te beplakken met bloemetjes, ik heb hiervoor hetzelfde proces doorlopen als hierboven en het hartje en de bloemenletter hebben beide een leuk plekje gekregen op mijn kamer! Ik vind het effect van de bloemetjes zelf heel schattig en het roze staat goed bij mijn kamer. Je kan voor dit project natuurlijk ook een andere kleur bloemetjes gebruiken of verschillende kleuren door elkaar!

Mededeling: Zoals je misschien hebt kunnen zien staat er op de foto aan het begin van dit artikel ‘DIY Friday’, dit betekend dat ik de vrijdag heb omgedoopt tot DIY Friday en er zal elke week (misschien zal er een keer een uitzondering zijn) op vrijdag een DIY online komen, dit deed ik al maar vanaf nu zal dat ook vaststaan.

Kusjes Ilona

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge