Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

diy aftellen vakantie 5

DIY: Het aftellen kan beginnen

diy aftellen vakantie 5

Zo langzamerhand komt de zomervakantie in zicht, wat betekent dat het aftellen naar de vakantie kan beginnen. Om dit aftellen net een beetje leuker te maken heb ik vandaag een simpele DIY, waarmee je in no time iets leuk in elkaar kan zetten.

Wat heb je nodig?

 • Klembord
 • (Wegen)kaart
 • Labels/papier om labels te maken
 • Permanente marker
 • Stickers
 • Splitpennen
diy aftellen vakantie 1

Aan de slag

Om te beginnen heb ik een reistijdschrift gepakt. In dit tijdschrift stonden mooie sfeerbeelden van Oostenrijk (mijn volgende bestemming) en verscheidene wegenkaarten. Ik besloot een wegenkaart te gebruiken en heb hier een stuk uitgeknipt.

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met de labels. Ik heb een van het flow book for paperlovers gebruikt om over te trekken. Ik had er in totaal 14 nodig, voor de getallen 0 tm/9 en 0 t/m 3.

diy aftellen vakantie 3

Lees ook: Creatieve materialen via AliExpress

Toen alle labels waren uitgeknipt heb ik er (bij gebrek aan een perforator) met een schaar gaatjes ingemaakt. Op deze manier kon ik de splitpennen er makkelijk doorheen drukken. De splitpennen heb ik eerst vanaf de achterkant door de kaart heen gedrukt, om vervolgens de labels er aan te kunnen hangen.

diy aftellen vakantie 4

Door middel van stickers heb ik eronder nog ‘days to go’ geschreven. En dan ben je helemaal klaar om te gaan aftellen naar je vakantie!

Wat is jouw volgende (vakantie)bestemming?

Liefs,
Ilona

18 reacties

 1. Heel leuk gemaakt! Zelf heb ik nog niets op de vakantieplanning staan. Met mijn nieuwe job is dat momenteel nog niet mogelijk. Maar wie weet komt er nog wel iets leuk uit de bus ;)

 2. Wat een leuk idee! Helaas heb ik geen zomervakantie, maar moet ik nog even aftellen tot september. Ach ja, het nog te goed hebben is ook al fijn!

 3. Erg leuk gedaan. Ikzelf ga zelden op vakantie. Ik ga wel eens natuurlijk maar ben het liefst thuis in de omgeving. Dit jaar blijf ik gewoon thuis.

 4. Superleuk! Eigenlijk heel eenvoudig, maar je hebt er ook heel veel lol van. Mijn volgende vakantie is nog niet geboekt, dus de bestemming is ook onbekend;).

  1. Dankjewel! Ja ik vind het zelf ook gewoon heel erg leuk staan op mijn bureau. En ben wel benieuwd waar je volgende vakantie uiteindelijk heen gaat ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *