Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

tie dye shirt 4

Een zelfgemaakt tie dye shirt | Outfit + DIY

tie dye shirt 4

Ik had het al in verschillende winkels voorbij zien komen, het tie dye effect. Het is helemaal terug van weggeweest en ik ben er dol op. Maar wat is er nou leuker dan een tie dye shirt? Juist, een tie dye shirt wat je zelf hebt gemaakt!

tie dye verf 1

Het is ook eigenlijk vrij gemakkelijk zelf te maken. Het enige wat je er voor nodig hebt is een wit t-shirt, zijdeverf en een strijkijzer.

Eerst maak je het shirt nat. Zorg ervoor dat er geen droge plekken blijven zitten, want doordat het shirt nat is vloeit de verf mooi uit.

tie dye verf 2

Om te beginnen maak je plooien in het t-shirt. Vervolgens hoef je alleen maar de verf eroverheen te verspreiden. Ik koos zelf voor de kleuren blauw, paars en groen. Maar kies vooral kleuren die jij leuk bij elkaar vind.

Lees ook: Terug naar de jaren 70 met een vintage jasje

Als je de volledige voorkant hebt gehad, moet je het shirt even laten drogen. Vervolgens draai je het om, maak je het vochtig en breng je opnieuw de kleuren aan. Hierna is het een kwestie van laten drogen en na die tijd goed strijken. Door het strijken houdt de kleur namelijk beter.

tie dye shirt 5
tie dye shirt 6

Ik heb het shirt zelf inmiddels een keer in koud water gewassen. Er kwam hierbij geen enkele kleur meer van het shirt af. Het is even een rotwerkje maar het half uur strijken was het het zeker waard.

tie dye shirt 1

Shirt: Zelfgemaakt // Broek: H&M

Wat vind jij van de tie dye trend?

Liefs,
Ilona

10 reacties

  1. Supertof idee! Leuke kleurencombinatie ook. Ik herinner me nog van bij de jeugdbeweging vroeger dat we ook zo’n shirts maakten maar dan bonden allemaal touwtjes rond het shirt en ging het in een emmer verf waardoor je van die witte cirkels had.

  2. Wauw, ik vind ‘m echt heel gaaf geworden! Ik zou serieus niet denken aan een zelfgemaakt shirt, als ik je op straat tegen zou komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *