Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

handletteren2

Handlettering: Tips & tricks

handletteren2

Zoals ik vorige week vertelde in mijn artikel over handlettering is het iets waar ik me naast het illustreren graag mee bezig houd. Het is daarnaast ook een trend die nog steeds vaak op Instagram en Pinterest voorbijkomt. Ik deelde hierom vorige week al wat je nodig hebt voor het handlettering en deze week ben ik terug met een aantal tips en tricks.

1. Oefenen met handlettering

Het klinkt misschien logisch, maar om beter te worden in handletteren moet je simpelweg oefenen. Je zal echt niet de eerste keer een perfecte creatie op papier zetten, en dit hoeft ook niet. Door te oefenen zal je merken dat het steeds makkelijker wordt ‘lettertypes’ te kiezen, de compositie te bepalen en uiteindelijk een toffe creatie neer te zetten. En geef toe, het is toch ook ontzettend leuk om je vooruitgang te zien als je er over een paar weken, maanden of zelfs jaren op terug kijkt.

2. Andere papiersoorten

In plaats van altijd maar te handlettering creaties op wit papier te maken is het ook erg tof om er eens wat anders bij te pakken. Probeer bijvoorbeeld eens iets te maken op papier met een printje, of gebruik zwart papier. Je zal zien dat wit op zwart een heel ander effect geeft dan zwart op wit.

3. Waterverf en kleur

In plaats van je handletteringcreaties alleen in zwart en wit te houden kan het ook leuk zijn er eens kleuren aan toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld door met waterverf de achtergrond een lichte kleur te geven. Of je kan eens een fineliner in een andere kleur gebruiken.

4. Inspiratie

Heb je geen inspiratie voor een toffe creatie? Neem eens een kijkje op Pinterest. Ik heb hier bijvoorbeeld al een bord met allemaal toffe voorbeelden voor het handletteren voor je, en deze werk ik ook regelmatig bij.
Ook kan het helpen om gewoon een rondje te gaan wandelen en inspiratie op te doen in de wereld om je heen.

5. Have fun

Ondanks dat er niet direct een perfect plaatje uit zal komen en het ook niet altijd zal lukken is het vooral belangrijk dat je er plezier in hebt. Blijk je het toch niet zo leuk te vinden? Dan is handletteren misschien gewoon niet iets voor jou. En vind je het heel erg leuk maar vind je zelf dat je er niet zo goed in bent? Who cares, zolang jij er maar plezier in hebt!

Doe jij ook aan handletteren of wil je hier graag mee gaan beginnen? Let me know!

Liefs,
Ilona

Voor meer van mijn creaties kan je tegenwoordig ook mijn art account op Instagram volgen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *