Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Handlettering: Wat heb je nodig

handlettering

De grootste hype lijkt er een beetje van af te zijn, maar ondanks dat is handlettering nog steeds ontzettend populair. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik wel iets op Instagram of Pinterest voorbij zie komen. En zelf houd ik me er ook regelmatig mee bezig naast het illustreren. En daarom vandaag de items die ik graag gebruik bij handletteren.

Het mooie aan handlettering vind ik dat we het digitale tijdperk even kunnen ontvluchten, in plaats van urenlang te zoeken naar het perfecte lettertype, kan je je eigen lettertypes creëren. Je kan je eigen stijl doorvoeren en iets uniek creëren, gewoon op een wit papiertje.

Wat heb je nodig

handlettering 1

Voor de basis van handlettering heb je eigenlijk alleen maar een potlood, een gum en een aantal fineliners nodig. Voor fineliners gebruik ikzelf die van Staedtler, deze zijn waterproof waardoor ze erg geschikt zijn in combinatie met waterverf. Ik heb verschillende diktes van deze fineliners, waarbij ik de 0.3, 0.5 en 0.8 het meeste gebruik. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om te spelen met verschillende soorten papier, een witte fineliner en stift kunnen dus ook erg goed van pas komen. Net zoals een brushpen en kalligrafiepennen. Deze zijn niet noodzakelijk maar kunnen wel erg leuk zijn om mee te spelen!

handlettering 2

De meeste creaties maak ik zelf in een dummy, een A5 boekje met blanco papier. Hierin maak ik ook veel illustraties en tekeningen, dus zo heb ik alles mooi bij elkaar. Maar af en toe laat ik mijn dummy links liggen en ga ik aan de slag met bijvoorbeeld zwart of kartonkleurig papier, hiermee kan je ook erg toffe creaties maken en het geeft toch weer een ander effect dan wanneer je gewoon wit papier gebruikt.

Meer tips & tricks? Die lees je hier!

Inspiratie voor handlettering

handlettering 3

Als je net begint met handletteren kan ik het begrijpen dat je het moeilijk vind ergens te beginnen of dat je niet zo goed weet wat je op papier moet zetten. Ik kan hierom de boeken van Karin Luttenberg erg aanraden, ze staan boordevol tips over hoe je begint en waar je je inspiratie vandaan kan halen. Daarnaast staan er ook toffe voorbeelden in die je ter oefening na kan maken.

Een review over het boek handlettering doe je zo vind je hier.

Daarnaast gebruik ik Pinterest zelf ook om inspiratie op te zoeken, je vind er toffe lettertypes, leuke voorbeelden en handige oefeningen. En het leuke aan Pinterest is natuurlijk dat het helemaal gratis is.

handlettering 4

Meer weten over handletteren? Check dan volgende week even mijn blog voor een artikel met meer tricks en tips!

Doe jij ook aan handletteren of wil je hier graag mee gaan beginnen? Let me know!

Liefs,
Ilona

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *