Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Review

Handlettering doe je zo! | Review

Review

Handlettering is hot. Er komen steeds meer boeken en producten op de markt die je helpen om je handletteringskills te verbeteren. Een tijdje geleden kreeg ik een van deze boeken, namelijk handlettering doe je zo, een boek van illustratrice Karin Luttenberg. Ook wel bekend als een oud Cibap-student. Altijd goed.

handlettering

Van de voorkant alleen al word ik zelf ontzettend enthousiast. Ik vind het boek niet alleen onwijs leuk vormgegeven, maar het is ook een mooie weerspiegeling van de binnenkant van het boek. Bij het zien van dit plaatje werd ik zelf alleen maar enthousiaster. En ondanks dat ik op school al enkele pagina’s had gezien, was ik onwijs benieuwd naar de binnenkant.

handlettering 4


Na een korte inleiding kom je terecht bij deze pagina’s, waar op een toffe manier wordt verteld wat je allemaal nodig hebt. En de basis is eigenlijk heel simpel, een potlood, een gum en wat fineliners. Op het moment dat je het handletteren nou echt leuk vind zijn er nog veel meer materialen die je kan gebruiken (om te experimenteren), maar de basis is simpel.

Lees ook: Illustratie & handletterboeken | Creatieve tip

handlettering 6

Om te beginnen staan er verschillende fonts (lettertypes) in het boek, waar je mee kan oefenen. Dit zijn eigenlijk de drie hoofdlettertypes, waar weer duizenden anderen uit gevormd kunnen worden. Zoals Karin ook zegt, dat is de basis van handlettering. Daarom begin je ook met het oefenen van deze fonts, want als dat er eenmaal een beetje in zit kan je beginnen met het echte werk.

lettering 5

Naast een heleboel uitleg en handige tips vind je ook een hoop inspiratie in het boek, wat natuurlijk onwijs handig is. Want het is natuurlijk superleuk als je kan handletteren, maar een beetje inspiratie kan ik het begin ook erg fijn zijn.

handlettering 8

Want kijk, hoe schattig is dit wel niet?

Goed, en dan nu nog even intens hopen dat dit artikel op tijd online komt. Want ja, de overheid heeft besloten dat we die klok maar weer eens vooruit zetten. En ondanks dat mijn uploadschema een grote chaos is, blijft 7 uur, 7 uur.

Dus, heel leuk allemaal, maar wat vind jij nou eigenlijk van dit handlettering. En zou je een keer mijn creaties willen zien?

Liefs,
Ilona

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *