Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

foto's herfst 7 paddestoel

Herfst is meer dan loslaten | column

De herfst leert ons dat we oude dingen soms los moeten laten en nieuwe dingen moeten omarmen. De herfst leert ons het waardevolle te koesteren en de rest te laten gaan. Maar als je nadenkt, is er toch zoveel meer aan de herfst dan dat?

Want als je dan buiten loopt, met je jas nog open omdat het zonnetje nog zo lekker tussen de bladeren door schijnt. Terwijl de vogels zachtjes zingen en je op moet passen om de paddenstoelen niet omver te lopen. Voel je dan ook dat sprankje geluk?

En als je daar dan wandelt en de bladeren onder je voeten voelt knisperen. Er af en toe een eikel om je heen loslaat en naar beneden valt, terwijl je de bladeren voor je uit schopt, voel je dan ook het kind in je naar boven komen?

Als je daar dan loopt, omringt door bladeren in alle kleuren en er voor je een eekhoorn de boom is snelt. Als je de paddenstoelen aangevreten ziet zijn, ben je je dan ook bewust van al het leven om je heen?

foto's herfst 7 paddestoel

En als je dan op de bank kruipt na de fijne wandeling met een warme mok chocolademelk. Op het moment dat je wegzakt onder je pluizige dekentje en Netflix opstart. Voel je dan ook de warmte die de herfst met zich meebrengt?

Zie je alle kleuren en ruik je de fijne geur na een regenbui? Geniet je van alle lampjes die aangaan nu het vroeger donker wordt? Of zie je enkel de treurnis die de herfst ogenschijnlijk achterlaat?

Lees ook: Vandaag is niet mijn dag | Gedicht

Ik vind columns altijd zulke mooie stukjes tekst. Jarenlang dacht ik dat ik ze niet kon schrijven. Durfde ik het misschien simpelweg ook niet. En eerlijk; ik weet niet of dit stukje tekst nou echt een column is of niet. Maar ik schreef het en nu deel ik het. Ondanks dat ik zelf deze herfst totaal anders beleef, ben en blijf ik fan van dit prachtige seizoen.

Liefs,
Ilona

Volg me ook op Instagram voor meer.

15 reacties

  1. Erg mooi! Ik zou ook graag columns schrijven, maar ik weet ook niet zo goed wat nou een column precies is. Ik denk dat elk korte stukje tekst een column kan zijn.

  2. Mooi beschreven en ja heerlijk buiten lopen en door bladeren schoppen net als ik toen ik 7 jaar was! Nu 43 jaar later ik doe het nog steeds en vind het heerlijk de herfst de geuren, de kleuren. De natuur is zo mooi! En ook inderdaad loslaten op elk gebied wat je niet meer nodig hebt.

  3. Het is een prachtig stuk tekst! Ik weet ook nooit wanneer iets een column is of niet, maar dit is in elk geval heel erg mooi. Ik voel gewoon het genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *