Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Ik hoor de koude wind waaien,
Klem mijn handen om mijn beker.
Het is eindelijk herfst,
Dat is nu wel zeker.

En terwijl ik me opkrul op de bank,
En mijn deken om me heen trek.
Zak ik lekker weg in de kussens,
Dit is deze herfst echt mijn plek.

Want dit najaar blijf ik lekker binnen,
Opgekruld naast de openhaard.
En ik weet nu al dat ik blijf liggen,
Tot volgend jaar in Maart.

Afgelopen weekend zat het met de inspiratie niet helemaal lekker. Wel maakte ik bovenstaande illustratie, waar ik dan wel weer blij mee ben. Dus ik dacht, deze deel ik gezellig met jullie, voorzien van een herfstige tekst. Ik vind het leuk zo nu en dan met verschillende stijlen te spelen.
We hebben thuis overigens geen openhaard, lijkt me wel heerlijk om je op de koude dagen lekker aan een openhaard op te warmen. Maar warme chocolademelk of thee doet het ook prima.

Lees ook: Vandaag is niet mijn dag | Gedicht

Wat is jouw favoriete seizoen?

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

16 reacties

  1. Ik schreef het vanmiddag nog op de blog van Haba.. wij herfstmensen komen nog eens in de meerderheid.. hoewel er altijd nog heel veel mensen echt voor de zomer zijn! :-)
    Ik vind openhaarden trouwens drie keer niks.. van voren verschroei je en van achteren ben je ijs..! ;-)

  2. De herfst is echt mijn favoriete seizoen. Het is niet alleen het seizoen waarin ik mijn verjaardag mag vieren, maar het is ook nog eens het seizoen waarin alle blaadjes onder mijn voeten zo heerlijk kraken en dan weer een lach op mijn gezicht toveren. Ik hoe echt zo ontzettend van de geuren en kleuren uit de herfst ooh en niet te vergeten, de pumpkin spice latte’s haha.

  3. Leuk, zo’n gedicht tussendoor. Minder leuk natuurlijk dat je inspiratie niet zo lekker zat. En mijn favoriete seizoen is absoluut de lente. Het wordt weer licht en er ligt nog een belofte van een heleboel mooie zomerdagen. De herfst en de winter sla ik het liefst over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *