Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

spijkerjas verven diy

Ik beschilderde een vintage spijkerjack

Ik had al een behoorlijke tijd een oversized spijkerjack in mijn kast hangen. Ik droeg ‘m alleen niet, omdat ik het jack toch net te basic vond. En wat doen we dan? Er iets leuks en unieks van maken. Vandaag neem ik je een klein beetje mee in het maakproces en show ik natuurlijk het eindresultaat.

spijkerjas verven diy

Eerst even kort over het maakproces. Voor ik begon heb ik een hoop foto’s opgezocht op Pinterest. Om er uiteindelijk niks mee te doen. Maar het was een goede manier om te ontdekken welke kant ik op wilde en je vind een hoop toffe voorbeelden.

Toen ik had besloten wat ik op mijn jack wilde hebben, ben ik begonnen met het vlak afplakken met schilderstape. Ik heb hierbij gewoon de lijnen gevolgd van het vlak wat al in het spijkerjack zat. Vervolgens heb ik de achtergrond erop gezet, met zwarte verf. En met de hand de sterretjes erop getekend. Vervolgens heb ik de illustratie uitgetekend met een wit potlood, om deze in te kunnen schilderen.

diy spijkerjack acrylverf

En wat betreft de verf, ik heb gewoon acryl verf gebruikt. Ik ben benieuwd hoe lang dit goed blijft. Als het goed is, is het in ieder geval bestand tegen water, want acryl verf was je er niet meer uit. It’s as simple as that.

Lees ook: Maak je eigen 3D hert | Gratis template

spijkerjack diy acrylverf

Ik ben uiteindelijk echt ontzettend blij met het eindresultaat. Op een goedkope manier heb ik toch een originele jas weten te maken. En ik vond het ook oprecht onwijs leuk om te doen.

spijkerjack diy acrylverf

De volgende keer dat je een item weg wilt doen, dus nog even goed nadenken. Want je kan er net zo goed zelf iets leuk van maken.

Liefs,
Ilona

40 reacties

  1. Super tof! Ik wil dit ook graag doen op de achterkant van een jeansbroek maar weet niet goed wat ik er dan op zou zetten, haha. Ik ging een tijdje terug zo’n workshop volgen maar dat ging dan helaas niet door.

  2. Wow wat een ontzettend tof idee zeg! Ik krijg spontaan zin om mijn spijkerjack te pimpen want die ben ik echt zat momenteel. Hij ziet er heel mooi uit in ieder geval!

  3. Ik vind het echt zo’n mooie creatie! Heel tof. Tekenen en schilderen kan ik absoluut niet, maar als mijn spijkerjas over een paar jaar toe is aan wat nieuws kan ik het altijd proberen, haha.

  4. Wow, wat gaaf. Heerlijk toch dat je zo’n talent hebt!

    Anna (8) krijgt altijd heel veel (oude) kleding van ons nichtje en een deel daarvan vindt ze niet zo leuk, maar die gebruikt ze dan om zelf mooie kledingstukken van te maken, t-shirts, jurkjes en ook knuffels. We kijken veel samen naar Jill Schirnhofer :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *