Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

muurschildering have a nice day 5

Ik maakte een muurschildering in mijn slaapkamer

Het moment dat ik in een aardig ruim appartement kwam te wonen kon ik eindelijk helemaal los gaan qua inrichting en creativiteit. Het mooie aan een groot appartement is echter niet alleen de ruimte, maar ook het feit dat je grote muren hebt. Die uitermate geschikt zijn om een droom werkelijkheid te maken. Namelijk een eigen muurschildering maken. Dus zo gezegd zo gedaan.

muurschildering have a nice day 1

Ik moet eerlijk toegeven, het was best spannend. Alle muren waren net netjes wit geverfd en dan besluit ik er los op te gaan met verf. Maar je moet ergens beginnen. Dus heb ik eerst met potlood een hele grove schets gemaakt van wat ik op mijn muur wilde hebben en wat waar zou moeten komen.

muurschildering have a nice day 2

Vervolgens heb ik alle teksten die afgeplakt konden worden, afgeplakt met schilderstape. En toen begon het leuke werk: schilderen. De enige kleur die ik kant en klaar had was de groene achtergrondkleur, omdat deze beneden ook op een (halve) muur zit.

muurschildering have a nice day 3

Voor de rest van de muur heb ik alle kleuren gemend, de verf simpelweg bij de Action weggehaald. Deze zit gelukkig om de hoek want ik heb een aantal wandelingen die kant op kunnen maken omdat een kleur weer op was. Het inschatten is best een uitdaging als je niet gewend bent om zo groot te schilderen, haha.

muurschildering have a nice day 4

Aangezien ik vrij perfectionistisch ben en ik alles simpelweg ook netjes wilde hebben, ben ik er vrij lang mee bezig geweest. Maar het is dan ook wel echt zo geworden als het idee in mijn hoofd zat.

Lees ook: De favoriete plekjes van mijn appartement

muurschildering have a nice day 5

Naast dat ik het heerlijk vond om te doen ben ik onwijs blij met het eindresultaat. Ik heb nu een originele muur waar ik elke ochtend mee wakker wordt, wat wil je nog meer? En dat ook nog eens zelfgemaakt. Hopelijk op naar een volgende muurschildering.

Liefs
Ilona

30 reacties

  1. Yay! Dat wilde ik vroeger ook altijd doen! Maar dan een enorme olifant op de muur schilderen. Geen idee waarom. Ik heb niks met olifanten. Misschien zou ik nu voor een draak kiezen. Hoe dan ook. Het ziet er gelikt uit! Mooi gedaan :)

  2. Ik vind het heel mooi gedaan. Ik ga binnenkort een cursus volgen omdat ook met een spray-can te kunnen doen. De cursus wordt gegeven door een zeer bekende muralist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *