Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

creatieve materialen Dagmar verjaardag

Ik maakte mijn eerste snailmail

creatieve materialen Dagmar verjaardag

Een tijdje geleden ging in vrij geïnspireerd aan de slag. Een goede vriendin van mij vierde namelijk haar verjaardag. En hiervoor moest natuurlijk iets leuks gefabriceerd worden. En deze keer ging ik er helemaal voor, en maakte ik mijn eerste snailmail.

snailmail 2 Dagmar verjaardag

Even een disclaimer, alle credits voor het idee gaan naar Nienke Swapt. Zij introduceerde mij in de wereld van de snailmail, dus een eervolle vermelding is natuurlijk wel zo eerlijk.

snailmail 5 Dagmar verjaardag

Voor mijn snailmail gebruikte ik eigenlijk niet veel bijzondere materialen. Ik maakte zelf een uitvouwbare kaart, met papier van de flow. Natuurlijk plakte ik ook hier en daar wat washi tape, want een kaartje van mij is niet compleet zonder washi tape.

snailmail 6 Dagmar verjaardag

Ik creëerde een band, waar ik dit kaartje mooi achter kon schuiven. Op dit kaartje schreef ik een uitnodiging om samen te genieten van een drankje en een hapje bij Brownies & downies, direct een leuke tip om iemand cadeau te doen.

Lees ook: De materialen die ik gebruik voor mijn bullet journal

7 Dagmar verjaardag

In de kaart verstopte ik nog een klein envelopje, met wat leuke goodies. Bijvoorbeeld wat washi tape samples van mijn favoriete tapejes, en leuke stickers.

snailmail 8 Dagmar verjaardag

Al met al heb ik het dus vrij simpel gehouden, maar het vormt een gezellig geheel. En het leukste van alles, je kan gebruiken wat je maar wil. Trek je lades op en ga los.

Liefs,
Ilona

Ps. Zoals je misschien hebt gemerkt, heb ik niet echt meer een uploadschema. Ik houd mij nog steeds aan mijn vaste dagen, de maandag, woensdag en vrijdag. Maar gezien ik de laatste tijd zowel inspiratie als tijd en zin heb, verschijnt er zo nu en dan een extraatje. Gewoon omdat het kan.

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

18 reacties

  1. Wat leuk zeg! Snail mail heb ik nooit zo op deze manier gedaan. Wel een hele tijd aan Postcrossing gedaan. Maar daar ben ik mee gestopt omdat de postzegels helaas steeds duurder werden. Ik zou het graag oppakken, maar het wordt er niet beter op… :(

  2. Hoe leuk! Ik heb een tijd terug ook enkele penvriendinnen gehad en toen probeerde ik ook altijd iets leuks van te maken. Dankzij dit artikel heb ik er weer helemaal zin in gekregen! Misschien kunnen wij ook wel penvriendinnen worden ;) Laat maar weten wat je ervan denkt.
    Kindness,
    Amber

  3. Wat leuk! Hij is heel mooi geworden. Ik vind het al heel wat dat ik tegenwoordig zelf gewoon simpele kaartjes maak. Maar ik vind het ook wel heel erg leuk om zo dus heel persoonlijke kaartjes te versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *