Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

bierviltjes 2

Ik ontwierp mijn eigen bierviltjes

bierviltjes 2

Housewarming hier, feestje daar. Als student zal je regelmatig uitgenodigd worden voor gezellige avondjes. Avonden waarbij het bier rijkelijk vloeit en de zakken chips er als een razende doorheen gaan. En hoe tof is het, als je op zo’n avond je eigen bierviltjes kan gebruiken?

bierviltjes 11

Via studentendrukwerk kreeg ik de mogelijkheid om mijn eigen bierviltjes te ontwerpen. En als student en vormgever was dit iets wat me direct onwijs leuk leek. Want hoe tof is het dat als ik mijn verjaardag vier ik mijn eigen onderzetters tevoorschijn kan toveren!

screenshot 1

Ik besloot dan ook vrij direct dat ik zelf een illustratie wilde maken voor op de bierviltjes. Ik koos ervoor om een meid te tekenen met een fles bier in haar hand. Want ja, ook meiden kunnen bier drinken. De illustratie tekende ik met de hand, om ‘m vervolgens in Photoshop nog wat bij te werken. Ook voegde ik de achtergrond via Photoshop toe. Om vervolgens mijn illustratie als png bestand te uploaden via de online editor van studentendrukwerk.

Als je meer wilt weten over hoe ik zo’n illustratie bedenk en maak, kan je dit artikel lezen.

screenshot 2

De achterkant van de viltjes besloot ik te maken via de online editor zelf. Ik koos een sticker uit en zette er de simpele tekst enjoy! boven. De online editor is overigens onwijs makkelijk in gebruik en ze hebben onwijs veel stickers en mogelijkheden om je viltjes te ontwerpen. Dus mocht je geen verstand hebben van grafische programma’s zoals Illustrator of Photoshop is dit een goede uitkomst.

bierviltjes 7

En dan is dit het eindresultaat van mijn zelfgemaakte bierviltjes. Ik ben er zelf onwijs blij mee en verrast door de kwaliteit. De viltjes zijn stevig en erg mooi bedrukt. En je kan je eigen bierviltjes al laten bedrukken vanaf €9,95!

bierviltjes 9

Mocht je dus nog op zoek zijn naar onderzetters of originele bierviltjes voor op je housewarming, is dit echt een aanrader!

Wat zou jij op je eigen bierviltjes zetten?
Liefs, Ilona


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Studentendrukwerk.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *