Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Als er iets is wat ik leuk vind, dan is het wel tekenen. Waar ik vroeger altijd met potlood tekende probeerde ik de laatste maanden juist steeds meer te experimenteren. Een van de dingen die ik onwijs leuk vind om te doen is illustreren met markers. Vandaag neem ik jullie mee in zo’n tekensessie.

marker illustratie 2

Mensen tekenen is iets wat ik altijd al heb willen kunnen. Niet per se heel realistisch, want dat is niet helemaal mijn stijl. En ik heb geleerd dat als je iets wil kunnen, je hier voor moet oefenen. Veel oefenen. Waar het begon met natekenen kan ik inmiddels de ideeen in mijn hoofd omzetten naar een tekening.

Zo ook dit idee. Ik was bezig met mijn Inktober illustratie toen dit idee ineens in me op kwam. Hier ging ik dus mee aan de slag. Om te beginnen schetste ik mijn idee uit op speciaal marker papier (Winston&Newton). Om dit vervolgens over te trekken met een fineliner (Staedtler 0.5mm). Hierna even de potloodlijntjes uitgummen en ik ben klaar om te beginnen met kleuren.

marker_illustratie 2

Ik heb gemerkt dat het inkleuren met markers niet altijd even makkelijk is. Je moet namelijk in een aardig tempo kleuren wil je geen kleurverschillen krijgen doordat je per ongeluk over de al ingetrokken kleur komt. Dit is aan de ene kant heel handig omdat je heel makkelijk schaduwen kan creëren door opnieuw eroverheen te gaan, maar is soms ook wel even ingewikkeld. Inmiddels gaat het me -door veel te oefenen- steeds beter af.

marker_illustrsatie 3

Tussen het kleuren door maak ik vaak wat foto’s voor mezelf, om terug te kijken. Maar ook deel ik vaak in de story van mijn illustratie account waar ik mee bezig ben.

De kleuren van een tekening kies ik vaak terwijl ik bezig ben. Dit doe ik gewoon op gevoel, en soms check ik even op een ander papiertje of de kleuren mooi bij elkaar staan.
Als alles ingekleurd is pak ik de kleuren er opnieuw bij om de schaduwen aan te brengen. Op deze manier breng je net wat meer leven in je tekening.

marker_illustratie 4

In dit geval heb ik de achtergrond van mijn tekening blanco gelaten. Maar vaak geef ik deze ook een kleur, meestal een contrasterende kleur om de kleuren er nog meer uit te laten springen.

marker_illustratie 5

En dan was dat alweer hoe ik een illustreer met markers. Meestal ben ik een uur bezig met een tekening. Maar zitten er meer details in kan ik er ook zomaar 2 tot 3 uur aan spenderen. Ik vind dit zelf echt een heerlijke manier om rust in mijn hoofd te krijgen.

Teken jij ook graag? En wat teken je dan graag?

Liefs,
Ilona

12 reacties

  1. Oh wauw, ben wel een beetje jaloers op je! Ik begin maar gewoon niet aan mensen of gezichten. Natekenen zou me misschien nog wel lukken maar iets uit m’n hoofd op papier zetten? Pfoe! Haha. Ik teken vooral graag bloemen of planten maar vooral met fineliners. Heb die markers van de Action ook maar ik gebruik ze eigenlijk amper. Ik doodle ook wel vaak eigenlijk.

    1. Ah dankjewel! Ik tekende ook nooit mensen, omdat ik dacht dat ik het niet kon. Maar bij mij is inmiddels wel gebleken dat met een hoop oefenen het me vaak uiteindelijk toch lukt. Wel leuk dat je ook doodled en zo :)

  2. Wauw wat maak jij mooie creaties! Ik heb pasgeleden Twinmarkers gekocht bij de Action. Dat van het kleurverschil ken ik wel. Het is gewoon oefenen oefenen oefenen.

  3. Wat mooi getekend, heel tof! Ik ben helemaal niet goed in tekenen. Meestal maak ik wat van die doodles als ik bezig ben met iets, om een beetje mijn hoofd leeg te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *