Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

inktober 2.1
inktober 1

Misschien ken je het al, Inktober. De maand waarin allerlei creatievelingen elke dag aan de slag gaan met inkt. Elke dag een nieuw thema en een nieuwe uitdaging, de hele maand lang. En dit jaar heb ik besloten mee te doen. Elke dag een tekeningen, alleen niet enkel met inkt.

Ik heb recentelijk de brushpens van Ecoline gekocht, en wil hier graag mee oefenen. Hierom heb ik besloten om elke dag van oktober een illustratie hiermee te maken, hierbij volg ik de officiële Inktober lijst. En mijn gemaakte illustraties deel ik graag met jullie.

inktober 2

We trapten Inktober af met het thema poison, waarbij ik de linker illustratie maakte. Het was hierbij ook mijn eerste, echte illustratie gemaakt met de brushpens. Al met al ben ik er niet ontevreden over.
De tweede illustratie(tranquil vind ik een van de mindere tot nu toe, maar was wel leuk om te maken. Ik merk dat als ik bezig ben met illustreren ik mijn hoofd echt even leeg kan maken.

inktober 3

Voor dag drie was het thema roasted, ik dacht hierbij direct uit een scene uit Spongebob en heb deze dan ook nagemaakt.

inktober 4

Dag vier stond in het thema van spreuken. Ik maakte hierbij een heksje met een ketel waarin ze een brouwsel aan het maken is.

inktober 6

Voor dag 5 was het thema chicken. Ik moest hierbij direct denken aan Heihei uit de film Moana en heb deze vrolijke kip dan ook nagemaakt. Bij deze illustratie heb ik een combinatie gebruikt van de brushpens direct op papier en verdund met water.

Op dag 6 was het tijd voor drooling, en gezien het de maand van Halloween is besloot ik voor een kwijlende zombie te gaan.
En de laatste dag van week 1 spreekt denk ik voor zichzelf.

Ik moet zeggen dat Inktober me tot nu toe erg goed bevalt. Ik vind het een leuke uitdaging om elke dag een illustratie te maken en vind het ook een fijne manier om de brushpens beter onder de knie te krijgen. Het is een creatieve uitdaging waarbij je jezelf uitdaagt elke dag een idee te bedenken en die goed is om je technieken te verbeteren. En zoals ik al zei vind ik tekenen daarnaast heel fijn om mijn hoofd leeg te maken.

Doe jij ook mee met Inktober of is het niet zo jouw ding?

Liefs,
Ilona

4 reacties

  1. Wat leuk om te zien! Mooi kleurgebruik ook! Ik vind het zelf ook erg leuk om creatief bezig te zijn maar gun mezelf daar dan niet echt de tijd voor. Je hebt mij geïnspireerd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *