Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

inktober 2.1
inktober 2.1

Misschien ken je het al, Inktober. De maand waarin allerlei creatievelingen elke dag aan de slag gaan met inkt. Elke dag een nieuw thema en een nieuwe uitdaging, de hele maand lang. Elke dag een tekeningen, alleen niet enkel met inkt. En inmiddels hebben we week twee er ook al opzitten.

Ik heb recentelijk de brushpens van Ecoline gekocht, en wil hier graag mee oefenen. Hierom heb ik besloten om elke dag van oktober een illustratie hiermee te maken, hierbij volg ik de officiële Inktober lijst. En mijn gemaakte illustraties deel ik graag met jullie.

inktober 2.1

Week 2 van Inktober begonnen we met het thema star. Hierbij tekende ik een heksje wat omhoog kijkt naar een ster. Voor dag negen gebruikte ik dit heksje opnieuw, met deze keer als thema precious.

inktober 2.2

Op dag tien besloot ik even wat nieuws te proberen. Namelijk een tekening los uit de hand, dus zonder het eerst te schetsen. Ik ben aardig tevreden, ik baal alleen van de vlek ik de golf. Maar voor een eerste keer vond ik het zeker niet verkeerd.

inktober 2.3

Dag elf stond in het teken van cruel. Het heeft me even gekost voor ik hier een idee bij had, maar uiteindelijk is het me gelukt. Aan de ene kant vind ik het erg fijn dat alle onderwerp vaststaan. Maar bij sommige onderwerpen is het lastig als je in eerste instantie niet voor je ziet wat je ermee kan. Dag 12 ging me gelukkig weer wat makkelijker af, hierbij hoefde ik ook alleen een walvis te tekenen.

inktober 2.4

Op dag 13 was het tijd voor guarded. Een thema waar ik opnieuw op vast liep in eerste instantie. Daarom besloot ik nog eens te kijken naar de illustraties van de dagen ervoor. En zo besloot ik het skelet nogmaals te gebruiken.

En ook dag 14 besloot ik weer gebruik te maken van het skelet, met het thema clock. Ik gaf het skelet hierom een jasje met een zakhorloge. En even eerlijk, zo’n zakhorloge ziet er toch ook gewoon classy uit. Een stuk leuker dan wanneer je je telefoon uit je broekzak trekt om te kijken hoe laat het is.

Na week twee bevalt Inktober me nog steeds erg goed. Ik merk dat ik de brushpens steeds meer onder controle krijg en er steeds makkelijker mee kan werken. Ook vind ik het tof om de vooruitgang te zien. Ik had in eerste instantie eerlijk gezegd niet verwacht dat het me zou lukken echt elke dag een illustratie te maken, maar tot nu toe houd ik het goed vol.

De illustraties van week 1 vind je hier.

Doe jij ook mee met Inktober of is het niet zo jouw ding?

Liefs,
Ilona

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *