Inktober 2018 | Week 3

inktober 2.1
inktober 2.1

Misschien ken je het al, Inktober. De maand waarin allerlei creatievelingen elke dag aan de slag gaan met inkt. Elke dag een nieuw thema en een nieuwe uitdaging, de hele maand lang. Elke dag een tekeningen, alleen niet enkel met inkt. En inmiddels hebben we week drie er ook al opzitten.

Ik heb recentelijk de brushpens van Ecoline gekocht, en wil hier graag mee oefenen. Hierom heb ik besloten om elke dag van oktober een illustratie hiermee te maken, hierbij volg ik de officiële Inktober lijst. En mijn gemaakte illustraties deel ik graag met jullie.

Inktober: weak & angular

Dag 15 stond in het teken van weak, na lang nadenken besloot ik toch een huilend meisje te tekenen. Niet omdat je zwak bent als je huilt, maar omdat je je vaak wel zwak kan voelen op het moment dat je huilt. Dag 16 moesten we iets tekenen dat angular was, dus besloot ik een kat te tekenen.

Inktober: Swollen & Bottle

Dag 17 had ik het even moeilijk mee, het thema die dag was namelijk swollen. Ik heb het begrip echter iets breder getrokken dan alleen gezwollen, en heb daarom een ballon getekend. Een ballon is namelijk opgeblazen, dus dat vond ik nog binnen het thema passen. De dag erop was het thema bottle, ik tekende dus een fles vol met spookjes.

Inktober: Scorched & breakable

Dag 19 was het thema scorched, oftewel aangebrand. Hierbij ben ik voor een persoon gegaan die probeert aan een vlammenzee te ontsnappen, maar zelf al half uit elkaar ligt.
Dag 20 moesten we iets tekenen dat breekbaar was, en aangezien ik net met de serie the haunting of hill house ben begonnen heb ik me daardoor laten inspireren. Door het intro van de serie om precies te zijn. De serie vind ik overigens echt geweldig en is een echte aanrader.

Inktober: drain

En de laatste dag van week 3 moesten we het doen met het woord drain. Bij een afvoer denk ik direct aan It de clown die in de put zit, dus die scene besloot ik ook te tekenen.

Na week drie vind ik Inktober nog steeds een toffe uitdaging, alhoewel ik twee keer twee illustraties moest maken omdat het de dag ervoor erbij ingeschoten was. Maar ondanks dat ben ik blij dat ik inmiddels al 21 tekeningen heb verzameld.

De illustraties van week 1 vind je hier.
De illustraties van week 2 vind je hier.

Doe jij ook mee met Inktober of is het niet zo jouw ding?

Liefs,
Ilona

4 reacties

  1. Wat leuk dat je aan deze uitdaging meedoet! Je tekeningen zijn echt heel gaaf geworden. Leuk ook dat je steeds een creatief idee hebt bedacht om de thema’s uit te werken! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *