Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

eigen illustratie stijl 2

Je eigen stijl creëren met illustreren| Zo doe je dat

eigen illustratie stijl 2

Ik heb regelmatig radeloos naar een leeg papier zitten te kijken, niet wetend hoe ik het idee uit mijn hoofd op papier moest krijgen. Want een eigen stijl aanhouden is niet altijd even makkelijk, daarom vandaag een aantal tips van mij.

Doe inspiratie op

Mijn eerste tip is misschien nog wel het makkelijkst, namelijk doe inspiratie op. Maak een Pinterest bord aan en sla alles op wat je aanspreekt. Op deze manier krijg je een overzicht van de stijlen en kleuren die je goed bevallen.

inspiratie markers 3 tijger chinese meid

Kies een kleurenpalet

Ik vind het zelf tegenwoordig heel fijn om met een kleurenpalet te werken. Ik heb voor illustraties voor mezelf een kleurenpalet gemaakt, zodat mijn digitale tekeningen mooi bij elkaar aansluiten. Ook kies ik vaak bewust voor kleuren markers die ik vaker gebruik, zodat ook dit mooi op elkaar aansluit.

Lees ook: Gratis creatieve achtergronden voor je telefoon

Oefenen met je stijl

Zelf heb ik veel uitgeprobeerd. Mijn schetsboek staat vol met verschillende soorten ogen, monden en neuzen. Het is hierbij namelijk vooral een kwestie van oefenen en ontdekken wat jij mooi vind. Je zal ook zien dat dit soort onderdelen door de tijd heen met je mee veranderen. Iets wat heel normaal is, en wat vaak ook ontzettend leuk is om achteraf terug te zien.

eigen illustratie stijl 2

Vraag om feedback

Het kan ook ontzettend goed helpen om regelmatig vrienden of andere illustratoren om feedback te vragen. Dit kan heel spannend, maar ook heel helpend zijn. Anderen kijken er op een hele andere manier naar en zij kunnen je goed vertellen wat ze leuk vinden aan je stijl en wat je wellicht anders kan doen. Denk er hierbij echter wel om dat je dicht bij jezelf blijft. Hierin moet je een beetje een middenweg in vinden.

En denk erom, oefening baart kunst.

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

18 reacties

  1. Wauw, wat heb jij een mooie tekenstijl! Vroeger wilde ik het graag kunnen en kocht ik onder andere boeken met uitleg over Mangatekeningen (dat vond ik toen heel gaaf). Maar ik heb nooit het geduld gehad veel te oefenen. Ik geniet graag van de tekeningen van andere mensen, haha ?

  2. Ik begon in 2015 door mijn opleiding ook met illustraties tekenen. En ik zit nu aan het derde schetsboekje en ik merk effectief hoe hard ik gegroeid ben. Maar ook dat er dingen in stijl veranderen. En dat zullen ze blijven doen. Maar illustraties maken is zo leuk! Ik word daar altijd gelukkig van, het is mijn alles. Maar ik ben soms wel eens te perfectionistisch. Op zich vind ik perfectionistisch zijn niet meer zo erg als een jaar geleden. Maar af en toe moet ik mezelf ook leren dat ’t genoeg is. Dat is goed genoeg is.

    1. Bedankt voor je mooie reactie. En dat perfectionisme heb ik ook wel eens last van, maar ik denk dat het tot op bepaalde hoogte soms ook wel goed is, omdat je zo wel alles uit jezelf haalt. En leuk ook dat je zo’n groei bij jezelf hebt gezien, dat vind ik zelf ook heel erg leuk om bij mezelf te zien!

  3. Vooral het oefening baart kunst is iets waar ik steeds meer achter begin te komen. Ik deed nooit iets creatiefs, tot ik ziek thuis kwam te zitten. En ik merk nu al dat het er allemaal anders uitziet dan in september. Leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *