Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

diy kerstballen van papier 3

Kerstballen van papier | DIY

Ondanks dat ik geen mega kerstliefhebber ben, vind ik het vaak toch wel leuk mijn kamer een beetje te versieren. Waar ik echter een jaar geleden mijn kamer in de kliniek een beetje op probeerde te vrolijken, kan ik dit jaar mijn eigen kamer weer versieren. En hierom ging ik aan de slag met het maken van kerstballen van papier.

diy kerstballen van papier

Ik heb inmiddels een hele voorraad aan papier met de leukste printjes verzameld. Hierom leek het me een goed idee om eens wat met al dat papier te gaan doen. Daarom leek dit me het ideale materiaal om te gebruiken. Verder heb ik alleen touw gebruikt. Om de cirkels om te trekken gebruikte ik een dekseltje.

diy kerstballen van papier 4

En verder is het eigenlijk heel simpel. Eerst knipte ik een hele voorraad aan cirkels uit. Vervolgens zocht ik leuke patroontjes en kleuren bij elkaar. Ik had gekozen voor rode, oranje en groene kerstballen. Helemaal in de kerstsferen dus.

Vervolgens is het een kwestie van de circkels door midden vouwen en tegen elkaar aanplakken. Ik plakte er steeds zes aan elkaar, maar je kan bijvoorbeeld ook voor vier of acht gaan.

diy kerstballen van papier 4

Ik hing de kerstballen vervolgens zelf aan een slinger van lampjes, dit geeft (vooral in het donker) een ontzettend gezellig effect. Nutuurlijk kan je ze ook een plekje geven in de kerstboom. Het is even wat werk, maar dan heb je wel onwijs leuke, zelfgemaakte kerstballen van papier. Hoe leuk!

Meer kerstinspiratie nodig?
Maak je eigen kerstkaarten | Deel 1
Maak je eigen kerstkaarten | Deel 2

Versier jij de boel graag met de kerst?

Liefs,
Ilona

21 reacties

  1. Ahhh wat een leuk idee! Ik ben nog aan het twijfelen of ik mijn huis ‘kerstig’ ga maken. Ik vind het altijd teveel moeite, maar dit is wel een makkelijke DIY!

  2. Ja, wij doen dat wel. Al was het maar omdat het na Kerstmis dan zo heerlijk opgeruimd is als alle zooi weer weg is. Papieren kerstballen vind ik altijd erg handig, zeker met kleine kinderen.

  3. Leuk! Ik vind dit jaar die papieren kerstballen die je veel ziet ook heel mooi. Ik versier normaal nooit zo voor kerst, maar heb dit jaar toch een kerstboom gezet. Nu nog ballen halen. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *