Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

3D hert maken template

Maak je eigen 3D hert | Gratis template

Aangezien ik merkte dat jullie onwijs enthousiast worden van templates en DIY’s, kom ik vandaag weer met een leuk doe het zelf project. Namelijk het maken van je eigen 3D hert. Ik maakte er zelf eentje een paar maanden geleden en vandaag deel ik het template met jullie.

3D hert maken template

Ik deed mijn inspiratie op via Pinterest, maar kon zelf niet echt een duidelijk template vinden. Daarom besloot ik mijn eigen template voor een 3D hert te maken. Ik heb zelf de hert volledig met de hand uitgezaagd, uit dun hout. Je kan het echter natuurlijk ook gewoon uit karton snijden. Zorg er wel voor dat het een beetje stevig is, zodat alles goed in elkaar blijft zitten.

3D hert template

Eerlijk is eerlijk, bij mij was niet alles kaarsrecht. Het was dus even een uitdaging om het hert ook daadwerkelijk in elkaar te krijgen. Maar na even prutsen is het gelukt. En hij gaat voorlopig ook niet meer uit elkaar ;). Bij mij hoefde er zelfs geen lijm aan te pas te komen, alleen om de achterkant aan elkaar te bevestigen en het hert hier weer op te bevestigen. Ook maakte ik in 1 van de achterste platen drie inkepingen, zodat het hert er mooi inviel.

Lees ook: DIY: Het aftellen kan beginnen

Genoeg gelezen en aan de slag met je eigen 3D hert? Download het template (2 pagina’s) hieronder. Aan te raden het op A3 uit te printen, A4 is natuurlijk mogelijk maar dan wordt het hert ook aan de kleine kant.

Ik vond het zelf een onwijs leuk project om aan te werken en mijn hert pronkt nog steeds aan mijn muur. Het is ook gewoon onwijs leuk om naar je eigen creatie aan de muur te kunnen kijken.

Meer templates zien? Laat het me hieronder weten!
Wat betreft de cadeaulabels komt gauw de verjaardagsversie eraan, ik hoop eind deze maand!

Liefs,
Ilona

17 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *