Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

kerstkaarten

Maak je eigen kerstkaarten | Deel 1

kerstkaarten

Het duurt niet heel lang meer of kerst staat weer voor de deur. Feestdagen die in het teken staan van gezelligheid (en eten). En wat is er nou leuker dan je vrienden of familie fijne feestdagen te wensen en te laten weten dat je aan ze denkt door middel van zelfgemaakte kerstkaarten?

Kaartjes blijven naar mijn mening namelijk de leukste manier om iemand te laten weten dat je om ze geeft. Een kaartje is vaak toch meer tijd in gestoken dan een simpel appje. En kan je natuurlijk wat makkelijker leuk ophangen (tenzij je al je whatsapp berichten uitprint en ophangt. Kan ook.) Maar voor de mensen die het – net als ik – leuk vinden om kaartjes te versturen, heb ik vandaag een aantal leuke DIY’s om je eigen kerstkaarten te maken.

Simpele sneeuwpop

Kerstkaarten 1

Mocht degene naar wie je een kaartje wil sturen geen kerstfan zijn, is dit wellicht een leuk kaartje om te maken. Het straalt namelijk niet een en al kerst uit, maar heeft wel een winters gevoel. En dit kaartje is ook nog eens onwijs makkelijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een witte kaart te pakken en hier 2 wiebeloogjes op plakken. Hieronder teken/plak je een oranje wortel. Vervolgens maak je van een lintje of bijvoorbeeld washi tape een sjaaltje voor je sneeuwpop. Alleen nog twee knoopjes er onder en je kaartje is al af!

Handletteren

kerstkaarten 2

Handlettering blijft een leuke manier om een boodschap over te brengen. Zo maakte ik dit kaartje met de tekst ‘It’s the most wonderful time of the year’. Ik heb hiervoor een kartonkleurig kaartje gebruikt in combinatie met een paint marker en een witte gelpen.

Mocht je meer informatie willen over handletteren, dan heb ik hier een artikel voor je.

Illustratie (met markers)

kerstkaarten 3

Ook is het natuurlijk heel leuk om zelf een illustratie te maken en deze op een kaart te plakken. Voor deze kaart maakte ik een illustratie met mijn markers. Deze knipte ik vervolgens uit en plakte ik op papier met een leuk printje. En dan is deze kerstkaart eigenlijk alweer klaar!

Meer weten over illustreren met markers? Ik heb er een artikel over geschreven.

Voor nu waren dit dan een aantal ideeën waarmee je zelf eenvoudig een aantal leuke kaartjes kan maken. Maar omdat de inspiratie nog niet op was, deel ik volgende week nog een aantal ideeën om kerstkaarten te maken.

Liefs,
Ilona

4 reacties

  1. Wat een leuke ideeën! Dit jaar stuur ik – zeer waarschijnlijk – even geen kaarten. Volgend jaar weer wel. We zitten namelijk op een tussen-adres voor ons nieuwe huis, dus dat is gewoon niet zo praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *