Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

kerstkaarten

Maak je eigen kerstkaarten | Deel 2

kerstkaarten

Het duurt niet heel lang meer of kerst staat weer voor de deur. Feestdagen die in het teken staan van gezelligheid (en eten). En wat is er nou leuker dan je vrienden of familie fijne feestdagen te wensen en te laten weten dat je aan ze denkt door middel van zelfgemaakte kerstkaarten?

Washi tape

Door middel van washi tape kan je op een onwijs makkelijke manier hele leuke kaartjes maken. Je kiest een paar washi tapes die je leuk bij elkaar vind passen en plakt deze op een wit stuk papier, onder elkaar. Vervolgens knip je uit dit papier een kerstboomvorm. Deze kerstboom plak je op een kaartje en de eerste kaart is alweer gemaakt!

Waterverf

kerstkaarten 2

Ook met waterverf kan je op een makkelijke manier iets leuks maken van een kaartje. Zo maakte in bovenstaand kaartje door 4 cirkels op het papier te zetten met rode waterverf. Vervolgens blies ik zachtjes van boven zodat de verf wat uitloopt naar beneden. Op deze manier geef je de kerstballen net wat extra’s mee.

kerstkaarten 3

Ook maakte ik dit kaartje door middel van waterverf. De witte stipjes zette ik er op met een paint marker en vervolgens schreef ik er nog een tekst op met een gouden gelpen.

Papier met printjes

kerstkaarten 4

Ik heb zelf inmiddels een hele verzameling van papier met toffe prints. En dit kan je dus ook gebruiken om een kerstkaart mee te maken. Je knipt cirkels uit het papier en plakt deze op een kaartje. Vervolgens nog een recht lijntje en je hebt nog een kaartje met kerstballen er op!

Mocht je inmiddels nog niet genoeg inspiratie hebben voor kerstkaarten, heb ik hier het artikel van vorige week. Ook hierin geef ik drie tips om je eigen kaarten te kunnen maken.

Vind jij het ook zo leuk om kaarten naar je vrienden en familie te sturen?
Liefs,
Ilona

4 reacties

  1. Deze kaarten zijn ook erg leuk geworden! Ik ben zelf inmiddels ook begonnen met je tips van vorige week en vind het echt leuk om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *