Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

markers 4 billie eilish

Mijn tips voor illustreren met markers

markers 4 billie eilish

Dat ik graag gebruik maak van markers is je vast niet ontgaan. Het tekenen met markers vergt echter wel een andere techniek dan tekenen met potloden of verven. Daarom deel ik vandaag een aantal tips om meer uit je markerillustraties te halen.

Markerpapier

Ten eerste kan ik je aanraden om marker papier aan te schaffen. Ik gebruik zelf het papier van Winsor & Newton. Het is een investering gezien je €10 voor een blok met 50 blaadjes betaald, maar je hebt er wel veel profijt van. Gewoon papier zuigt je markers namelijk ontzettend leeg, dus op deze manier gaan je markers een stuk langer mee. En daarnaast zorgt dit papier ervoor dat de kleuren niet uitvloeien, wat op gewoon papier wel erg snel gebeurd.

Heb geduld

Op het moment dat je grote vlakken in hebt gekleurd met een kleur, wacht dan eventjes tot deze laag in het papier is getrokken. Op deze manier voorkom je dat je de kleuren uitveegt of gekleurde vlekken krijgt.

markers 3 tijger chinese meid

Schaduwen aanbrengen

Het aanbrengen van schaduwen in je tekening kan je op verschillende manieren doen. Ten eerste kan je wachten tot je laag droog is en er vervolgens met dezelfde kleur nogmaals overheen gaan. Je zal zien dat de kleur dan donkerder dekt.

Wil je intensere schaduwen kan je een tint donkerder pakken en hierbij schaduwen aanbrengen.

Blender

Iets waar ik zelf ook regelmatig gebruik van maak, is de zogenoemde blender. Ik heb zelf een van ProMarker, dit is een merk wat ik zelf ontzettend fijn vind. Door middel van de blender kan je kleuren net wat mooier in elkaar over laten lopen. Het is geen vereiste maar kan wel leuk zijn om mee te spelen.


Markers 5

Skintones

Mocht je – net als ik – graag portretten tekenen kan ik je aanraden te inverteren in een van de skintone sets van ProMarker. Op deze manier heb je een set bestaande uit 6 verschillende kleuren, waardoor je kan werken met verschillende ondertonen en dus verschillen in huidskleur aan kan brengen.

Bewaar je tekeningen

Tot slot kan ik je aanraden je tekeningen in een mooie map te bewaren. Het papier is niet goedkoop en vrij kwetsbaar. Daarnaast blijven de kleuren ook het mooist op het moment dat je je tekeningen in een map bewaart. Door zonlicht kunnen de kleuren namelijk gaan verbleken.

Waar teken jij graag mee?

Liefs,
Ilona


10 reacties

  1. Prachtige tekeningen. En dank voor de tips. Ik merk dat gewoon papier inderdaad echt lastig is met markers. Dacht dat ’t aan mij lag, maar het lag dus aan het papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *