Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

handletteren 3 inspiratie hobby's

Nieuwe hobby’s: Dit kan je uitproberen

Ik plaats regelmatig reviews over producten die je kan gebruiken tijdens je creatieve uurtjes. Aangezien we momenteel allemaal -nog steeds- thuis zitten, leek het me leuk een verzamelartikel te maken met een aantal creatieve hobby’s die je deze dagen kan beoefenen.

handletteren 3 inspiratie hobby's

Handlettering

Door middel van handletteren kan je de leukste creaties maken. Een kaartje voor iemand of bijvoorbeeld een leuke tekst voor aan de muur. Of een mooie quote in je bullet journal.
Mocht je nieuw zijn met handletteren; ik schreef een artikel waarin ik de beginselen ervan uitleg. Ook heb ik een artikel met een aantal tips & tricks voor als je eenmaal begonnen bent.

Bullet journal

Een ander iets waar ik maandelijks een artikel over post is mijn bullet journal, waar ik met liefde in werk. Ik kan me er altijd zo een paar uur in verliezen en vind het een ontzettend fijne manier van plannen.
Check mijn artikelen over mijn bullet journal voor meer inspiratie en tips rondom dit onderwerp. En het leukste eraan vind ik dat je hierbij verschillende hobby’s mooi samen kan laten komen.

Oude items beschilderen

Ik beschilderde al een keer mijn adidas schoenen en maakte een vrij grote schildering op de achterkant van een oversized spijkerjack. Als je dan toch de tijd neemt om je kledingkast op te ruimen, want ik kan me zo voorstellen dat je dat nu gaat doen, kan je net zo goed kijken welke items je misschien nog iets anders leuks van kan maken. Dit hoeven natuurlijk geen kledingitems te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook een oud kastje aanpakken of decoraties in je kamer overspuiten.

spijkerjack diy acrylverf

Zet een 3D hert in elkaar

Tijdens mijn opname was ik onwijs veel bezig met figuurzagen. Naast dat ik een soort 3D schilderijen maakte, maakte ik ook een 3D hert. Deze kan je volledig in elkaar schuiven en er komt dus geen lijm aan te pas. Je kan -net zoals ik deed- hout gebruiken, maar kan bijvoorbeeld ook een kartonnen doos bij de supermarkt scoren. Het template vindt je in ieder geval hier en is door mijzelf gemaakt.

3D hert maken template

Maak een snailmail

Schrijf een brief of kaart, versier deze leuk en doe en nog een paar goodies bij. Ontzettend leuk om te maken en om te krijgen. Je kan bijvoorbeeld ook snailmails maken om naar de ouderen in verpleeghuizen te sturen, vinden ze vast geweldig. Ik heb er zelf niet heel veel ervaring mee, maar maakte wel deze.

paint markers action hobby's

Paintmarkers

Wat ook een goede optie is, zijn er paintmarkers bij pakken. Je kan deze op vele verschillende oppervlakken gebruiken, om bijvoorbeeld een mok mee te versieren. Je kan er ook simpelweg een illustratie mee maken, of losgaan op je plantenbakken, onderzetters, noem het maar op.

Daarnaast kan je er bijvoorbeeld waterverf of Ecoline bijpakken, of gewoon lekker tekenen. Je kan een diamond painting bestellen of een volwassen kleurboek halen. In ieder geval genoeg inspiratie op creatief gebied.

Wat voor hobby’s kan jij nog aanraden voor deze dagen?

Liefs,
Ilona

De links naar Bol zijn affiliatie links, als je iets koopt via de link steun je mij en mijn blog.

23 reacties

  1. Leuk en inspirerend! Dat boek Handlettering Doe Je Zo heb ik ook, die is echt super. Ik besteed nu ook weer meer tijd aan mijn bulletjournal. Maar ook tekenen, schilderen of sieraden maken zijn mooie bezigheden voor deze tijd.

  2. Ahhh, leuke dingen allemaal. Ik vermaak me met allerlei projectjes waar ik maar niet aan toe kwam. Zo heb ik de laatste ‘gewone’ foto’s ingeplakt. Van vóór 2005, toen ik mijn eerst digitale camera kreeg. Ik heb een nieuwe windgong gemaakt. Ik wil nog gaan haken, de cd-kast én de dvd-kast opruimen. Voorlopig kan ik nog vooruit.

    1. Heerlijk! Ik heb zelf ook foto’s van mijn reizen ingeplakt die ik heb laten printen. Wel onwijs leuk dat je foto’s nog van voor 2005 nu een mooi plekje hebt gegeven. Zo te horen nog genoeg plannen inderdaad.

  3. Ik hou ook een bullet journal bij (of iig, soort van, beetje op mijn eigen manier) en dat vind ik inderdaad een hele fijn manier om een beetje creatief bezig te zijn!

  4. Bedankt voor de leuke tips! Dat hert vind ik ook geweldig. Ik probeer weer te lezen ondanks slechte concentratie. Een poging tot het opschonen van mijn mail (lees: veel) en natuurlijk schrijven voor mijn blog. Ik wens je ‘alles gute’ in deze periode.

  5. Heel leuke dingen! Ik zag ook net dat kastje dat je omgetoverd had, dat is iets om uit te proberen. Ik heb hier enkel waterverf liggen maar tijd om online iets te bestellen haha.

  6. Ecoline, dat is lang geleden! Basisschooltijd volgens mij. Ik kan me de waarschuwingen over vlekken die nooit meer uit je kleren gaan nog wel herinneren, haha. Doordat ik nog gewoon fulltime thuis aan het werk ben, heb ik niet superveel tijd over, maar ik bak wel wat meer nu.

  7. Allemaal heerlijke tips, waar ik er veel al van uitvoer. Puzzelen kan ik nog toevoegen. Maar ja, mijn tafel ligt op ’t moment vol met creatieve bende, dus die puzzel moet nog even wachten;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *