Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

paint markers action hobby's

Paintmarkers van de Action | Review

paintmarkers 1

Over de producten van de Action ben ik niet altijd even tevreden. Maar ondanks dat kan ik het niet laten creatieve materialen mee te nemen en te proberen. Want wie weet is dit een budget variant die wel onwijs goed werkt. En daarom probeerde ik deze keer de paintmarkers van de Action uit.

Ik heb zelf al een witte stift van UniPosca in mijn bezit, een merk wat een aantal van jullie vast bekend in de oren zal klinken. Het is namelijk in Nederland een van de bekendste merken onder de paintmarkers. Er hangt echter ook een prijskaartje aan. Een UniPosca stift is namelijk ongeveer even duur als de complete set van de Action (€3,99).

paintmarkers 3

De set van de Action bevat zwart en wit, en verder een aantal toffe kleuren waar je goed mee kan afwisselen. Het leuke van paintmarkers is dat ze acrylverf bevatten. Hierdoor heb je de mogelijkheden van acrylverf met de gemakken van een stift. In principe een ideale combinatie die je op veel verschillende ondergronden kan gebruiken.

paintmarkers 5

Ten eerste moet ik zeggen dat ik ontzettend verrast ben door de pigmentatie van de stiften. Deze doet zeker niet onder aan de pigmentatie van een stift van UniPosca. Je merkt wel dat de punt van de stift net wat dikker is, maar dit hoeft zeker geen probleem te zijn.

paint markers 9

Ook pakken de paintmarkers goed op verschillende ondergronden. Zo probeerde ik ze op gewoon papier, maar ook op hout. Ik merkte wel dat als je de stiften op te dun papier gebruikt je af en toe wat rolletjes papier lostrekt. Dit door de combinatie van verf met een stiftpunt. Je moet hierbij dus een beetje voorzichtig te werk gaan

paint markers 10

.

Zelfs de witte stift dekt onwijs goed. Zowel het hout, als de kleuren en het zwart zie je er amper doorheen na slechts een laagje.

paintmarkers 11

Ook gebruikte ik de stiften om een tekening te maken op mijn (doorzichtige) telefoonhoesje. Ik maakte de tekening wel aan de binnenkant van het hoesje, zodat het langer blijft zitten. Maar ik vond de dat de paintmarkers opnieuw een goed resultaat gaven met een mooie pigmentatie.

Al met al ben ik dus ontzettend verrast door deze stiften. En ik denk dat het een hele goede budget versie is van de UniPosca stiften, zeker als je ze koopt om er eens wat mee te proberen. Want dat kan nog eens voor zo’n prijsje.

Heb jij ervaring met paintmarkers?
Liefs, Ilona

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *