Pimp je eigen agenda | Back To School

Ik weet niet ik de enige ben, maar voor school gebruik ik toch liever een papieren agenda. Je digitale kan er namelijk zomaar mee ophouden. Omdat agenda’s best wel duur kunnen zijn besloot ik dit jaar opnieuw mijn eigen agenda een beetje op te leuken. Maar waar ik vorig jaar helemaal los ging heb ik dit jaar besloten het een beetje rustig te houden.

diy agenda

Toen ik een tijdje geleden bij de Hema liep zag ik al direct een heleboel leuke agenda’s, maar ze waren het allemaal net niet. Dat ik een agenda wilde DIY’en wist ik al, maar de meeste agenda’s vond ik al te druk van zichzelf. Maar toen viel mijn oog plotseling op een kartonkleurige agenda, die ook nog maar eens €1,00 kostte. Meenemen dus! Daarnaast nam ik ook nog een setje stickers mee voor €0,75. Deze stickers gebruikte ik om het woord agenda op de voorkant te zetten.

agenda

In eerste instantie wilde ik een design voor de voorkant ontwerpen via internet, maar ik vond het toch zonde de gehele voorkant te bedekken. Daarom besloot ik via internet op zoek te gaan naar stickers. Zo zocht ik bijvoorbeeld op watermelon sticker tumblr. Op een of andere manier krijg je leukere zoekresultaten als je het woord tumblr er achteraan plakt, haha.

Lees ook: DIY tas oppimpen

agenda - stickers

De ‘stickers’ printte ik vervolgens uit, waarna ik er mee aan de slag kon. Ik bekeek eerst welke en hoeveel stickers ik op de voorkant wilde. Hier ging ik vervolgens wat mee schuiven, net zo lang tot het precies was zoals ik wil. Daarna plakte ik de afbeeldingen met lijm op de voorkant, en twee op de achterkant. Omdat de stickers goed moeten blijven zitten pakte ik vervolgens doorzichtige plakfolie van de action, waar ik het boekje mee kaftte.

Lees ook: Tas oppimpen | Textielstifen van de Action

IMG_0362

Omdat ik ook wat aan de binnenkant wilde doen besloot ik ten eerste om daar de overige stickers te plakken. Ook gebruikte ik een zelfgevouwen evelop, wat ik aan de binnenkant plakte. Hier kan ik dan bijvoorbeeld kleine briefjes in stoppen. Ook plakte ik het woord important erboven.

agenda - envelop

Om ook een plekje te maken voor mijn geodriehoek besloot ik om achter in mijn agenda hier een speciaal vakje voor te vouwen. Om dit er wat vrolijker uit te laten zien plakte ik er papier met een ananaspatroontje op en gebruikte ik opnieuw de stickers van de Hema om het woord geodriehoek erboven te plakken.

agenda - geodriehoek

En dit was dan alweer de DIY. Heb jij eigenlijk een standaard agenda gekocht of ben je zelf lekker aan de slag gegaan?

Liefs,
Ilona

4 reacties

  1. Heel leuk! Ik ben dit jaar voor de Blond Amsterdam agenda gegaan, maar eigenlijk gebruik ik nooit agenda’s… Toch dit jaar aan beginnen omdat ik eind dit jaar toch vakken mag gaan afsluiten…

  2. Ik heb een basic agenda gekocht bij de bruna, maar ga denk ik aan de binnenkant nog wel wat foto’s van leuke herinneringen plakken. Geodriehoek heb ik niet nodig, dus dat hoef ik gelukkig niet! Ik was hem toch altijd kwijt. En aangezien ik de jouwe niet meer kan lenen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *