Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

bullet journal september autumn herfst maandoverzicht moodtracker habittracker school

Plannen met je bullet journal

bullet journal september autumn herfst maandoverzicht moodtracker habittracker

Elke maand laat ik jullie vrolijk mijn bullet journal set-up zien. Iets wat altijd goed ontvangen word. Maar gezien het nieuwe schooljaar begint leek het me leuk wat dieper in te gaan op hoe ik mijn bullet journal gebruik om te plannen. Wellicht heb je er wat aan.

Weekoverzichten

First of all maak ik gebruik van weekoverzichten, welke je al kon zien in mijn overzicht van september. Hierin zet ik eerst al mijn afspraken, waaronder mijn therapie. Daarnaast schrijf ik mijn lesblokken op, zodat ik weet van hoe laat, tot hoe laat ik op school zit. En deze periode heb ik geluk, ik ben de vrijdagen namelijk voorlopig vrij.

bullet journal 1 plannen

To do lijst

Naast dat ik mijn afspraken en plannen inplan, heb ik ook ruimte voor een to do list. In deze lijst schrijf ik alles wat er in een week moet gebeuren. Zodat ik precies kan zien wat ik kan doen, op het moment dat ik even wat vrije tijd heb. Of welke dingen ik in kan plannen op het moment dat ik in de trein zit, of een korte lesdag heb.

Lees ook: Een bullet journal gebruiken voor je depressie

Taken & mijn blog

Daarnaast heb ik onderaan mijn weekplanning ook nog ruimte over gehouden. Hier schrijf ik op welk artikel er die dag online moet komen. Daarnaast schrijf ik daar ook op wat ik die dag qua kleine taken moet doen. Bijvoorbeeld het versturen van een mail of even bellen om een afspraak of iets dergelijks te verplaatsen.

bullet journal 2 plannen

Kleuren

En dan werk ik ook nog met verschillende kleuren markeerstiften. Oranje voor mijn afspraken met therapeuten, geel voor andere afspraken. Alles wat te maken heeft met mijn blog is groen, en belangrijke to do’s worden blauw. Ik vind dit zelf een hele fijne manier om overzicht te bewaren. Natuurlijk kan je ook met verschillende icoontjes of gekleurde pennen werken.

Wat vind jij een fijne manier om te plannen?

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

24 reacties

  1. Ik gebruik mijn Moleskine: links staan de dagen van de week en schrijf ik afspraken. Rechts schrijf ik op wat ik moet doen.

    Hoeveel tijd kost een layout als die van jou nou om te maken?

  2. Mooie planning heb je hoor in je Bullet Journal :) Die van mij is mega rommelig voor een buitenstaander haha! maar voor mezelf gelukkig overzichtelijk. Op de dagen dat ik niet hoef te werken maar ik eerst een lijstje van wat ik allemaal wil doen, en daarna maak ik een tijdsplanning. Dat werkt tot nu toe altijd wel aardig :) Ik probeer er alleen niet al te veel waarde aan te hechten als een taak wat uitloopt of ik niet alles in één keer afkrijg.

  3. Heel gestructureerd allemaal! Ik kom niet verder dan mijn to-do’s opschrijven in volgorde van prioriteit, maar die verschillende kleuren voor verschillende afspraken lijkt me wel heel overzichtelijk. Moet ik misschien ook eens proberen.

  4. Het ziet er weer mooi uit! Ik had eerst de weekoverzichten geschrapt, maar toen merkte ik dat ik dan ook de maandtaken links laat liggen. Dus ik probeer het nu wel weer in te voeren, alleen weet ik nog niet precies hoe. Dus dank voor de ideeën.

  5. Mooi! Mijn planning werkt ongeveer op dezelfde manier. Leerzaam om te zien dat jij ook gewoon ‘Netflix’ op de planning zet. Dat doe ik dus niet. Ik werk trouwens ook met kleuren, maar wel anders: Groen voor dingen waar ik energie van krijg (zoals een middagdutje;)), blauw voor energieneutrale dingen (zoals de was) en rood voor energieslurpers (zoals therapie). Dat werkt bij mij om te zien of er een beetje balans is in de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *