Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

skintones 4

ProMarker Skintones | Review

skintones 4

Zoals je wellicht al weet illustreer ik onwijs veel met markers. Ik merkte op een gegeven moment echter dat ik toch echt wel de huidskleuren miste. En daarom kocht ik ruime tijd geleden de skintones set van ProMarker. Ze hebben 2 verschillende versies, ik schafte er de eerste van aan.

skintones 1

Dit was tegelijkertijd ook de eerste keer dat ik markers van ProMarker kocht. Ik had de blender van ProMarker al in mijn bezit, maar daar hield het ook bij op. Dus naast dat ik onwijs blij was met mijn aankoop was ik ook onwijs nieuwsgierig naar de stiften. Zodra ik thuis was maakte ik de verpakking open en pakte ik er direct een papiertje bij om de stiften even uit te proberen. En wat ik zag beviel mij wel.
De stiften hebben net zoals andere markers aan twee kanten een stift. Aan de ene kant een brede, voor grotere oppervlakten. En aan de andere kant een dunne stift waarmee je preciezer kan werken.

skintones 3

De stiften hebben een mooi pigment en de set bevat zes onwijs handige kleuren. De kleuren zijn allemaal net wat anders, waardoor je eventueel ook makkelijk variatie aan kan brengen. Daarnaast kan je de stiften heel mooi opbouwen, waardoor je gemakkelijk schaduwen kan creëren.

skintones 5

Ook zijn de stiften vrij gemakkelijk egaal aan te brengen, als je een beetje door kleurt. Want zodra de markers ingetrokken zijn en je gaat er opnieuw overheen, zie je dat het wat donkerder word. Wat ik zelf erg fijn vind is dat je zowel huidskleur met een roze ondertoon hebt als met een gele ondertoon.

skintones 2

Al met al ben ik dus onwijs blij met de stiften. Ik heb ze nu al een tijdje in mijn bezit en ben er nog steeds onwijs blij mij en gebruik ze ook regelmatig. Een echte aanrader dus!

Mocht je benieuwd zijn naar hoe ik een illustratie met markers maak, ook daar heb ik een artikel over geschreven. Dat artikel vind je hier.

Welke markers vind jij het fijnst in gebruik?
Liefs, Ilona

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *