Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

brushpens 5

Talens Ecoline brushpens | Review

brushpens 5

Afgelopen maandag deelde ik mijn eerste Inktober illustraties met jullie, illustraties waarbij ik de brushpens van Ecoline heb gebruikt. Ik kocht recentelijk een set met 10 brushpens en heb ze afgelopen twee weken intensief gebruikt. Daarom vond ik het de hoogste tijd voor een review van deze stiften.

De set die ik kocht bestaat uit tien basiskleuren, je hebt verschillende sets en verschillende thema’s. In totaal zijn de stiften in 59 kleuren verkrijgbaar. De stiften zijn zowel bruikbaar voor handletteren als voor illustreren. Aangezien ik ze zelf niet handig vind voor het eerste, gebruik ik ze zelf alleen voor illustraties.

brushpens 2

Het mooie aan de stiften is dat ze zeer gepigmenteerd zijn. Maar je ze makkelijk kunt vervagen door middel van water. Van zichzelf zijn de kleuren erg helder en dekken ze erg goed.
Ook is er een speciale blender verkrijgbaar waarmee je de kleuren met elkaar kunt vermengen of ze lichter kan maken.

brushpens 4

Daarnaast kan je de kleuren ook met elkaar mengen, dit kan je op papier doen maar ook in een mengbakje. Door een paar keer met de stift te drukken kan je wat inkt in een mengbakje doen en zo kleuren met elkaar vermengen. Je kan hierbij water toevoegen maar dit is niet per se nodig. Zo kan je dus alle kleuren maken die je maar wil, met een set van slechts 10 stiften.

brushpens 5

Ik vind het zelf ontzettend handig dat de stiften niet watervast opdrogen. Op deze manier kan je later ook nog aanpassingen aanbrengen of de kleuren lichter maken/vermengen. Het is wel aan te raden de stiften op aquarelpapier te gebruiken, zo haal je het beste uit je stiften.

brushpens 6

Na de afgelopen twee weken kan ik in ieder geval concluderen dat ik dol ben op de stiften. Ik vind ze makkelijk in gebruik en ook fijner dan gewone waterverf. Het is even oefenen maar als je het onder de knie hebt is het ook nog eens onwijs leuk en ontspannend om te doen.

Liefs,
Ilona

13 reacties

    1. Leuk dat je het artikel opgezocht hebt, haha. Ik heb zelf een set met 10 kleuren gekocht op een creabeurs en heb nog een aantal kleuren los gekocht bij Busch & van der Worp (zit in Zwolle, maar ze hebben ook een webshop), zij hebben echter ook verschillende sets. En ik geloof dat de brush pens ook verkrijgbaar zijn bij de Pipoos. Ik wist echter niet dat ze ze ook bij de Xenos hebben, dus ga gauw kijken of ze ze bij ons ook hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *