Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

art journal 3 albert einstein quote

Voor als je even geen inspiratie hebt

art journal 3 albert einstein quote

Soms blijft het gewoon helemaal leeg. Kan je piekeren tot je een ons weegt, maar een idee, ho maar. Het is iets wat er af en toe bij hoort, maar dat maakt het niet minder vervelend. Dus daarom vandaag een artikel voor als jij even geen inspiratie hebt.

Dit artikel zal zeker geen voorgekauwd lijstje worden. Dit is namelijk iets waar ik persoonlijk niet van houd. Maar ik kan je natuurlijk wel een aantal tips geven in de hoop dat je inspiratie een beetje op gang komt.

Wandelen

Het kan vaak al goed helpen om even weg te gaan uit de omgeving waar je je bevind. Trek die schoenen aan en laat je telefoon juist even thuis. Loop lekker in de frisse lucht, terwijl je de omgeving in je opneemt. Mocht dit zich in je buurt bevinden, strijk dan ook zeker even neer op een bankje bij het water. Kijk, luister en voel wat er om je heen gebeurt.

inspiratie markers 3 tijger chinese meid

Maak een moodboard

Weet je het nog niet helemaal? Ga aan de slag met een moodboard! Pak je oude tijdschriften erbij, en knip afbeeldingen en teksten uit die je interessant vind. Plak dit vervolgens bij elkaar en laat het resultaat even op je inwerken. Wedden dat de ideeën vanzelf komen?
Mocht je dit net te veel werk zijn of niet jouw ding zijn kan het ook goed werken om alleen al door een tijdschrift heen te bladeren.

Lees ook: Inspiratie uit mijn art journal #1

Noteer elk idee

Mocht je juist een moment hebben waarop je overloopt van de inspiratie, zorg er dan voor dat je deze ideeën noteert. Op het moment dat je even geen inspiratie hebt kan je dit boekje opnieuw doorlezen. Losse woorden of zinnen kunnen al genoeg zijn om nieuwe ideeën te laten komen.

Mensen die je inspireren

Soms kan het juist averechts werken, maar soms vind ik het juist fijn naar werk van anderen te kijken. Maar dan wel van een andere richting. Zo kan het mij helpen om gedichten of korte teksten op te zoeken, als ik een animatie of illustratie wil maken. Of andersom natuurlijk.

Andere materialen

Loop je helemaal vast? Ga dan even met iets compleet anders aan de slag. Pak er andere materialen bij en laat je lekker gaan. Door je even op iets compleet anders te focussen kan je makkelijk door de blokkade heen breken.

Wat doe jij graag als je geen inspiratie hebt?

Liefs,
Ilona

7 reacties

  1. Ik hou in Evernote meerdere lijstjes bij met ideeën: eentje voor mijn blog, eentje met ideeën voor in huis, … Handig om op terug te vallen. En als ik merk dat het eerder een gebrek is aan (de juiste vorm van) energie dan een gebrek aan inspiratie, ga ik even iets anders doen. :) Sporten, wandelen, opruimen…

  2. Als ik geen inspiratie heb, laat ik mijn creativiteit gewoon even zitten. Het komt wel weer. Het enige waar ik nog een beetje mee om moet leren gaan, is dat inspiratie vaak komt als ik moet gaan slapen. En ja, dan schrijf ik ’t wel op, maar het liefst ga ik er dan uit om aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *