Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Waterverf van de Søstrene Grene | Review

waterverf review

Waterverf is iets wat ik de laatste maanden steeds meer ben gaan gebruiken. Ik had al een setje van AliExpress in mijn bezit, maar besloot dat ik ook eens wat nieuws wilde proberen. Daarom kocht ik bij de Søstrene Grene een set waterverf in tubes.

Als ik denk aan waterverf dan denk ik niet direct aan tubes, maar toch is het er, waterverf in tubes. Toen ik het zag liggen bij de Søstrene Grene voor nog geen vier euro kon ik het dan ook echt niet laten liggen. Mijn verwachtingen lagen niet erg hoog -door de lage prijs- maar ik stond open voor iets nieuws.

waterverf 1

Een dag nadat ik de verf kocht kon ik me al niet meer bedwingen en heb ik het direct uit de verpakking gehaald om de verf te proberen. Ik dacht eerst dat de tubes een groot nadeel zouden zijn, omdat je al gauw te veel pakt. Maar ik ontdekte al gauw dat als je een klontje verf op het papier smeert, je deze later weer kan gebruiken. De verf droogt op maar doordat het waterverf is kan je de verf weer ‘activeren’ met wat water en kan je het gewoon weer gebruiken. Het feit dat het in een tube zit is hierdoor dus eigenlijk niet per se een nadeel. Daarnaast kan je de kleuren ook erg makkelijk met elkaar mengen en de gemengde kleur dus gewoon op een papiertje (of in het deksel) bewaren door het op te laten drogen.

waterverf 2

De kleuren uit de set zijn erg goed gepigmenteerd, maar zijn ook makkelijk te verdunnen met water. Hierdoor kan je de kleuren dus makkelijk transparanter maken. De set bevat zelf twaalf basic kleuren, maar doordat de kleuren goed met elkaar te mengen zijn kan je eigenlijk (bijna) elke kleur maken die je maar nodig hebt.

waterverf 3

Hierboven zie je alle twaalf de kleuren op een rijtje. Voor het aanbrengen heb ik een beetje water gebruikt en de verf in een veeg aangebracht. Je kan waterverf dus nog dekkender maken door laagjes over elkaar heen aan te brengen.

waterverf 4

Omdat ik ontzettend blij was met de waterverf en het er zo goed uit zag heb ik ook diezelfde avond nog twee kleine schilderingen er mee gemaakt. Het was nog even wennen omdat deze waterverf net iets anders werkt dan ik gewend ben, maar ik vond het wel direct erg fijn werken. De verven mengen mooi met elkaar waardoor je een mooie overgang kan creëren.

waterverf 5

Al met al ben ik dus ontzettend tevreden met deze waterverf en ik kan ‘m wat dat betreft ook echt aanraden!

Gebruik jij wel eens waterverf? Let me know!

Liefs,
Ilona


€3,79 – Verkrijgbaar bij de Søstrene Grene (vaste assortiment)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *