Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

outfit baggy legerbroek cropped top 2

5 tips voor als je niet weet wat je aan moet

We kennen het allemaal wel. Je hebt een kast boordevol kleding en je hebt elk item inmiddels wel door je handen laten gaan. Maar ondanks dat, weet je nog niet wat je aan moet. Je favoriete trui zit in de was, dus die kan je ook niet van de stapel trekken. En ja, wat doe je dan, als je gewoon echt niet weet wat je aanmoet. Dus hier wat tips om tot nieuwe kledingcombinaties te komen.

outfit baggy legerbroek cropped top 2

Vraag om advies

Je moeder, je zus of een goede vriendin, ze zullen de struggle allemaal ongetwijfeld kennen. En je kan ze dan ook prima om advies vragen. Soms is het namelijk gewoon fijn dat iemand anders met je meekijkt. Ze kijken heel anders naar je kledingkast en komen misschien met verrassende kledingcombinaties!

Een andere kast

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf vaak best enthousiast wordt van de kledingkast van mijn vader. En ik duik hier dan ook graag even in. Op het moment dat je een t-shirt bijvoorbeeld bij je broek instopt, of opknoopt, geeft het echt een onwijs tof oversized effect. Zoals ik bijvoorbeeld heb gedaan bij de outfit op onderstaande foto. Ja, dat shirt is echt van mijn vader geweest. Het leukste vind ik dat het een tourshirt is uit ’94/’95 en het dus echt een vintage item is inmiddels.

Rolling stones tourshirt outfit 1 kledingcombinaties

Lees ook: Rolling stones

Nieuwe accessoires

Een andere manier om je huidige outfits net wat extra’s te geven, zijn accessoires. Op deze manier kan je je outfit echt afmaken, maar je kan ook weer nieuwe combinaties maken. Dit is iets wat ik zelf eigenlijk ook veel te weinig doe. Dus deze tip is stiekem ook voor mijzelf.

Ruim je kast op

Een opgeruimde kast staat niet alleen netjes, maar het geeft ook meer overzicht. Op het moment dat alles netjes op stapels ligt en aan de kledinghangers hangt, is het een stuk overzichtelijker dan wanneer je alles op een grote bult hebt gegooid. Want dan zie je door de bomen het bos niet meer, of eh, door de kleding de outfits niet meer.

vintage jasje jaren 70 80 - 10 kledingcombinaties

Laagjes

Deze laatste tip is vooral voor deze periode van het jaar ideaal. Namelijk, draag laagjes. Je favoriete shirts met een vest of blouse erover bijvoorbeeld. Op deze manier kan je nieuwe kledingcombinaties maken, en kan je je zomerse items ook nog eens langer gebruiken. Ik zeg, een win-win situatie.

Wat doe jij als je echt niet weet wat je aan moet trekken?

Liefs,
Ilona

23 reacties

 1. Bedankt voor de goede tips! Ik ben persoonlijk erg fan van verschillende laagjes. Daarnaast raad ik het iedereen aan om hun kledingkast op te ruimen. Vaak vind je een aantal kledingstukken terug die je amper hebt gedragen, maar wel erg leuk zijn!

  Groet,

  Anne

  1. Dat is ook een hele goede tip! Ik vind het ook altijd leuk om er even tijd voor te maken om nieuwe combinaties te proberen, soms ontdek je verrassende dingen.

 2. Agree! Spend your time looking at the styles of the clothes, but most importantly, don’t be closed minded when you’re looking at different styles of clothes.

 3. Laagjes doen het altijd goed inderdaad! Meestal kom ik daar uiteindelijk ook op uit als ik niet weet wat ik aan moet trekken en alles al eens door mijn hand heb laten gaan.
  Wat leuk dat dat shirt van je vader is, staat je echt super leuk!

 4. Wat een toffe shirtjes heb jij! Ze staan super leuk! Ik heb een kast vol kleding, maar nooit wat om aan te trekken, hahaha. Ik heb mijzelf wel eens voorgenomen om foto´s te maken van outfits die ik leuk vond. Als ik dan even niet meer wist wat ik aan moest trekken, dan keek ik even in mijn telefoon.

 5. Omdat ik niet zo vaak wil wassen en in mijn eentje niet zo snel de wasmachine vol heb ligt letterlijk altijd mijn kleding in de wasmand. Pluspunt: ik trek opeens weer al mijn kleren aan. Minpunt: er zijn geen dingen waar ik afstand van kan doen, want ik draag alles. En niet alles kan straks in mijn koffer. Oh well?

 6. Als ik niet weet wat ik aan moet trekken én mijn favoriete outfits zitten in de was – de horror! :O – dan begin ik meestal met één kledingstuk waar ik me op dat moment goed bij voel en daar probeer ik dan iets omheen te verzinnen. Dat kost alleen meestal veel meer tijd dan waar ik rekening mee hield, Dus misschien moet ik op zo’n moment toch eens een foto van mijn outfit naar een paar vriendinnen of naar mijn moeder sturen ofzo.

 7. Ik heb de laatste tijd vrij veel nieuws gekocht omdat mijn stijl aan het veranderen is en ik me wel fijn wil voelen in de kleding die ik draag. Daardoor ben ik wel een tijdje zoet met kleding, maar ik merk ook soms dat ik dingen weet te combineren die ik nooit eerder had gecombineerd en best wel leuk zijn. Mijn standaard is vaak een shirtje en een skinny jeans. Dat is niet heel bijzonder of exotisch, maar dat is wie ik ben; Als ik vrij ben is het trouwens vaak een jeans met heel veel scheuren. Maar op zich weet ik best wel vaak wat ik uit de kast ga trekken om aan te doen. Het is trouwens een luxeprobleem of een firstworldproblem als je voor je kast staat te twijfelen wat je nu eens gaat aantrekken. Niet iedereen kan dat zeggen, dus ik ben ook best dankbaar als ik voor mijn kast sta te ‘dubben’ wat ik ga aantrekken.

  1. Ik snap dat je besloten hebt nieuwe kleding te kopen als je stijl wat veranderd is.
   En je hebt helemaal gelijk dat dit echt een first world problem is. Dus dankjewel voor dat mooie inzicht, want je hebt helemaal gelijk. We mogen daar eigenlijk best dankbaar voor zijn.

 8. Oh dit heb ik best vaak, maar meestal komt het door het weer. Nu is het gewoon koud en is het niet zo moeilijk, maar die overgang van zomer naar herfst heb ik heel wat minuten voor de kast gestaan met mijn handen in mijn haar…

 9. Als ik het echt niet weet, val ik vaak terug op mijn favoriete outfit. Als die dan in de was zit, heb ik nog wel een nummer twee favoriet;). Ik kijk vooral naar kleur, want dat vind ik belangrijk, dat er genoeg kleur in m’n kleding zit. En inderdaad, mijn zusje krijgt regelmatig een appje met de vraag om advies:). Laagjes is voor deze tijd van het jaar wel echt de perfect tip trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *