Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

kringloop alternatieven fast fashion

Alternatieven voor de kringloop (kleding)

Ik krijg regelmatig te horen dat ik zulke toffe tweedehands items weet te scoren, maar dat jullie het soms lastig vinden dit zelf bij de kringloop te vinden. Er zijn echter een hoop alternatieven om op zoek te gaan naar tweedehands kleding.

kringloop alternatieven

Let op: Niet alle activiteiten vinden op dit moment plaats door de huidige crisis, dus niet alles is nu ook echt mogelijk.

Vinted & United Wardrobe

Wat betreft apps zijn Vinted en United Wardrobe veruit de bekendsten. Ik zelf maak vooral gebruik van de eerste. De Vintage trui die ik links vasthoudt heb ik hier bijvoorbeeld ook gescoord. Degene die ‘m verkocht had ‘m zelf uit de kringloop. Waarschijnlijk uit een van de grotere steden want daar vind je nou eenmaal net wat toffere items. Ideaal dus om op die manier aan een vintage item te komen.

Instagram & Facebook

Naast bovengenoemde apps zijn er ook een hoop accounts actief op Instagram. Ik scoorde bijvoorbeeld al eens een blouse bij Margootje Vintage. Je moet er vaak snel bij zijn bij dit soort accounts, maar meestal uploaden ze geregeld een nieuwe lading kleding.

Hetzelfde geldt voor groepen op Facebook. Er zijn genoeg groepen te vinden waar mensen hun kleding op verkopen, vaak voor hele kleine prijsjes. Een ideale manier dus om kleding te scoren.

outfit vingtage blouse 1

Lees ook: Zo goed als nieuw | Outfit

Vintage Kilo Sales

Ik ben zelf in het verleden een keer naar een vintage kilo sale geweest in groningen. Hier wordt -zoals de naam al zegt- vintage kleding verkocht, wat je per kilo betaald. Aangezien het specifiek voor kleding is ben je gegarandeerd van een goede voorraad kleding wat ook nog eens uniek is in z’n soort.

Kledingruil

Een kledingruil kent verschillende vormen. En zijn georganiseerde (en vaak grotere) kledingruils te vinden, maar je kan het zelf ook organiseren. Bijvoorbeeld met je vriendinnengroep. Iedereen neemt een bepaald aantal items mee en gaat met hetzelfde aantal items naar huis. Het voordeel: het is gratis en je kledingkast is ook wat opgeruimder.

Al met al een hoop leuke alternatieven om aan tweedehands kleding te komen. Zowel online als offline. Alhoewel we voor de online evenementen waarschijnlijk nog wel even moeten wachten, maar dat is niet anders.

Liefs,
Ilona

8 reacties

  1. Goede tips. Tweedehands kleding wordt steeds meer gekocht maar waar ik woon zijn de kringloopwinkel en de winkel met tweedehandskleding gesloten. Vind ik best raar, eigenlijk.

  2. Tof artikel met fijne tips! Ik ga zelf geregeld naar de kringloopwinkel. Ik vind hier altijd leuke items. Bij de vintage kilo sale in Breda heb ik onlangs heel leuke spijkerjack gekocht. Super blij mee!

  3. Op Instagram zie ik steeds meer accounts verschijnen waarop kleding wordt verkocht. Prachtige manier om het milieu een beetje te sparen en kleding een tweede (of derde;)) kans te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *