Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

vintage shoppen online sellpy

De leukste tweedehands items online scoren

Ik ben zelf een groot fan van tweedehands shoppen. Dit omdat ik van mening ben dat er al genoeg kleding is wat een tweede leven verdient, omdat het beter is voor het milieu en vaak ook nog leuk is voor je portemonnee. En laten er nou ook steeds meer online alternatieven tevoorschijn komen.

vintage shoppen online sellpy

Sellpy

Een platform wat ik recent leerde kennen en waar ik direct een aantal toffe items wist te scoren is Sellpy. Het is een site waar zowel het bedrijf kleding plaatst namens hen zelf, als namens individuele verkopers. Het zijn stuk voor stuk unieke items van goede kwaliteit, en je kan zelf de prijscategorie selecteren. Mijn ervaring er mee is dus in ieder geval onwijs goed!

Bar’s Bargain Vintage

De shop van Bar Bargain is er eentje die ik al lange tijd volg op Instagram en waar ik ook al een aantal keren met plezier items heb besteld. De items zijn wat duurder maar de kwaliteit is er ook echt naar. Alle items worden vol zorg uitgezocht en geselecteerd en vervolgens via Instagram of de webshop verkocht.

outfit vingtage blouse 3

Margootje Vintage

Opnieuw iemand die is begonnen via Instagram maar inmiddels zelf een echte store heeft en regelmatig evenementen organiseert is Margootje Vintage. Ook van haar heb ik items in mijn kast hangen waar ik dolblij mee ben. Zo ook de blouse op bovenstaande foto die echt van geweldige kwaliteit is. Het bijbehorende artikel lees je hier.

Miss Vintage

Mocht je dol zijn op de jaren 40, 50 en 60 dan is Miss Vintage de plek voor jou. Hier kan je namelijk vintage kleding uit die jaren terug vinden. Persoonlijk niet mijn smaak, ik neig meer naar de jaren 80 en 90, maar ik wilde deze wel even genoemd hebben.

vintage shoppen online queen of the thrift

Queen of the thrift via Vinted

De laatste die ik een plekje wil geven is Queen of the thrift. Zij verkoopt via Vinted, een welbekende plek voor het scoren van toffe tweedehands items. Van rokken en jurken tot aan de meest toffe blousjes en jasjes, ze heeft het allemaal. Je kan eindeloos scoren om de tofste items met elkaar te combineren voor een fijne deal.

Want geef toe, afgedane kleding verdient toch een tweede leven?

Liefs,
Ilona

Voor meer vintage outfits kan je me volgen op Instagram.

20 reacties

  1. Leuke tips! Zelf probeer ik ook steeds meer tweedehands te scoren, al moet ik toegeven dat ik soms ook nog wel eens nieuwe kleding koop. Je staat trouwens fantastisch met die blouse van Bar’s Bargain Vintage. ^^

  2. Ik kijk regelmatig in 2e handswinkeltjes, maar het probleem is bij mij altijd de maat. Dan zie ik iets gaafs, maar ja, dan past het niet.
    En ook op deze sites zie ik weinig tot niets in mijn maat.
    Maar ik ben het helemaal met je eens, als je pareltjes wilt vinden, moet je daar zijn.

  3. Op een enkele broek na heb ik bij kringlopen nooit iets gevonden, mijn maat is gewoon een probleem. Maar ik denk ook dat veel kleding gewoon niet de kwaliteit is die zorgt dat het tweede keer mee kan.

    1. Lastig is dat. En daar heb je ook wel gelijk in. Ik probeer tegenwoordig ook echt wel te investeren in kwaliteit in plaats van kleding wat na een seizoen al weer weg moet.

  4. Leuk artikel! Persoonlijk is vintage niet echt mijn stijl, maar deze stijl past jou erg goed! Ik ga in elk geval die Queen of the thrift gaan volgen op Vinted, wel leuke items!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *