Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

outfit 5 Dr Martens favorieten

Dr Martens inlopen | Zo deed ik dat

outfit 5 Dr Martens favorieten

Het is inmiddels al een paar maanden geleden dat ik mijn eerste Dr Martens kreeg. En een aantal weken geleden bestelde ik vrij impulsief een tweede paar, die ik nog steeds geweldig vind. Alleen het inlopen van die schoenen, dat blijft een dingetje.

Begin met kleine stukjes

De eerste keer dat ik mijn zwarte Docs aantrok maakte ik de fout om enkelsokjes aan te trekken. En ik overdrijf niet als ik zeg dat ik na tien minuten omgekeerd ben richting huis vanwege bloedende blaren. Om dat te voorkomen kan je dus maar beter met een klein stukje beginnen, als het goed gaat kan je het rondje altijd wat groter maken.

dr martens 4 pascal iriserend blauw groen

Sokken

Tja, enkelsokjes aan doen in Dr. Martens is nog steeds geen slimme zet. Maar ik kwam ook tot de ontdekking dat dikke sokken ook niet werkt. Niet te dik, niet te dun, dat werkt voor mij het best. Van dikke sokken krijg ik nog steeds blaren en dunne sokjes zitten gewoon niet zo lekker.

Lees ook: Hoe ik mijn dr. Martens stijl

Koop pleister

Your gonna need them. Sla dus in en zorg dat je pleisters bij je hebt. Stop ze bijvoorbeeld in je jaszak, tas of telefoonhoesje. Maar ga voorbereid op pad

outfit baggy legerbroek cropped top 4

Fietsen

Als het inlopen echt heel lastig gaat, kan je altijd nog de fiets pakken. Op deze manier bewegen je voeten namelijk wel, en word het leer dus ook wat soepeler. Maar je krijgt een stuk minder snel last van pijnlijke voeten.

Geef het tijd

En verder is het enige wat je kan doen de schoenen de tijd geven zich naar je voeten te vormen. Het internet staat vol met tips; van je schoenen natmaken tot aan föhnen, maar met dit soort methodes heb je geen garantie of het leer netjes blijft. En daar zijn ze toch weer iets te duur voor. En als ze eenmaal ingelopen zijn en zich naar je voet gevormd hebben, lopen ze heerlijk. Bij mij in ieder geval wel.

Heb jij ook een paar dr Martens in je kast staan?

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

16 reacties

  1. Haha wat een handig artikel! Ik heb Dr. Martens van mijn moeder gekregen dus die zijn gelukkig al een beetje ingelopen, maar alsnog moet ik ze nog wel even naar mijn eigen ‘voet’ maken. Ik pak de pleisters vast voor in mijn tas haha.

  2. Dr. Martens vragen soms veel tijd om in te lopen maar inderdaad nadien lopen die zooo heerlijk :-) Maar mijn nieuwe lederen die ik vorige herfst kocht, zijn nog steeds niet goed ingelopen maar dat komt omdat ik ze ook niet zo heel veel draag :-) Ik heb ook vegan Dr. Martens die vind ik beter, daar heb ik weinig last mee gehad terwijl ze in de winkel zeiden dat het langer zou duren.

  3. Ik heb er zelf geen. En ik denk dat het zo gaat blijven als ik zie wat een moeite het kost om ze in te lopen ;) . Ook moet ik bekennen dat ik dat gele stiksel niet zo mooi vind.

    Grappig dat ze nu zo helemaal terug zijn. Toen ik 16/17 was, waren ze ook helemaal in (doe daar nu dus maar 25 jaar bij).

  4. Mijn oudste dochter heeft ze, en heeft inderdaad ook altijd een moeizame periode van inlopen. Eigenlijk wel apart dat ze die dingen zo maken dat dit zo pijnlijk is.

  5. Ik lees dus van meer mensen dat je deze schoenen wel écht even in moet lopen. Daarna lijken ze heerlijk te lopen. Ik heb ze niet, dus geen ervaring, maar ik vind het opvallend. Blijkbaar schoenen die je even de tijd moet geven voor je er echt van kunt genieten;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *