Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

muziek luisteren

Een beetje bewuster leven kan geen kwaad

outfit 7

Afgelopen week was het voor de zesde keer fashion revolution week. Een week waarin extra aandacht wordt besteed aan de fast fashion industrie, om de consument een beetje bewuster te maken. En ik denk dat dit zeker geen kwaad kan.


De laatste tijd merk ik dat ik steeds bewuster word van wat ik consumeer en koop. Ik bezoek bijvoorbeeld vaker een kringloopwinkel en probeer bewuster stil te staan bij mijn aankopen. Ik schaf tegenwoordig liever een iets duurder product aan wat langer meegaat, dan een t-shirt voor slechts een seizoen.

De laatste tijd merk ik ook dat ik met steeds meer tegenzin vlees eet. Ik gebruik al een aantal jaar alleen dierproefvrije producten, maar eet nog wel vrolijk elke dag vlees. Ik heb dus besloten dat hier ook verandering in gaat komen. Ik stop niet direct volledig met vlees eten, maar wil wel een stuk minder gaan eten. Niet alleen omdat ik een grote dierenvriend ben, maar ook omdat dit gewoon beter is voor het milieu.

Uiteindelijk vind ik dat iedereen zijn eigen keuze moet maken wat betreft vlees eten of kleding kopen. Maar besef dat je met een kleine daad al een (klein) verschil kan maken. Neem bijvoorbeeld je eigen tasje mee, in plaats van een plastic tasje te kopen. Loop eens een kringloop binnen en gooi je afval gewoon braaf in de prullenbak. Want op deze manier kunnen we de wereld een stukje mooier maken voor iedereen. Bewuster leven is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Mocht je meer willen weten over de vleesindustrie, dan kan je deze video van Zondag met Lubach kijken.

Probeer jij ook bewuster te leven? En hoe doe jij dit?

Liefs,
Ilona

6 reacties

  1. Grappig, ik heb gister een log geplaatst over het niet meer eten van vlees. Verder zijn we hier heel erg bewust bezig wat betreft consumeren. Kopen niets wat we niet nodig hebben, wekken zelf stroom op, noem maar op. Het valt overigens niet mee in ons werelddeel om 100% klimaatneutraal te zijn. Wat kleding betreft ook liever duur en duurzaam dan goedkoop en vervuilend.

    1. Wat mooi dat jullie er al zo mee bezig zijn, t is inderdaad niet makkelijk om volledig klimaatneutraal te zijn, maar alle kleine beetjes helpen ;)

  2. Doordat ik best veel artikelen tegenkom over dit thema, word ik me er steeds bewuster van. Mijn vlees wil ik niet ‘inleveren’, maar de verwarming staat hier altijd hooguit op 19, afval wordt zorgvuldig gescheiden en ik probeer eraan te denken altijd een eigen tas mee te nemen bij ’t boodschappen doen. Als ik toch een tasje krijg, gebruik ik die als vuilniszak. Voel ik me gelijk minder schuldig.

  3. Mooi artikel. Ik ben zelf vegetariër, al een aantal jaar en vind t mooi om te lezen dat jij in ieder geval minder vlees wil gaan eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *