Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

vintage kilo sale 1.2

Mijn ervaring met de Vintage Kilo Sale | Groningen

vintage kilo sale 1.2

Ik had me al helemaal voorgenomen om een shoplog op te nemen na aanleiding van de Vintage Kilo Sale. Eenmaal aangekomen bleek alleen dat dit ‘m niet helemaal ging worden. Want veel heb ik niet bepaald te laten zien. Ik heb dan twee items weten te scoren maar ondanks dat viel het me allemaal een beetje tegen. Waarom? Lees maar gauw verder.

Ik keek er letterlijk al weken naar uit, de Vintage Kilo Sale, mijn verwachtingen waren dan ook enorm. Want er zou zo’n 2 ton aan kleding aanwezig zijn, die de gehele dag zou worden bijgevuld. De kleding zou verzameld zijn uit landen over de hele wereld en komen uit de jaren 70, 80 en 90. Bij het lezen van die jaartallen werd het enthousiasme alleen maar groter.
Totdat we – een goede vriendin en ik – de kerk binnen liepen. Was dit het? Een paar honderd kledingstukken, verspreid door de ruimte. Maar goed, we lieten de moed niet meteen in de schoenen zakken, eerst even een rondje lopen. Oke. Nu mochten we de moed officieel laten zakken. Dit was totaal niet wat we hadden verwacht. Op een paar leuke carnavalsoutfitjes na en een heleboel flannels was er eigenlijk niet veel te vinden. En de items die ik leuk vond, werden net voor mijn neus weggegrepen. Een beetje jammer allemaal.

vintage kilo sale 1.2

Na een klein uurtje rondgelopen te hebben besloten we maar in de rij te gaan staan. Hallelujah, dat was nog wel de grootste onderneming. Want alles was zo goed geregeld dat we wel een uur in de rij moesten staan. Tijdens dat wachten kreeg ik van het meisje voor mij de tip nog even bij de paskamers te gaan kijken. Ik was namelijk dringend op zoek naar het perfecte oversized spijkerjack. En ja hoor, daar vond ik ‘m. Dat verzachte de teleurstelling toch wat.

vintage kilo sale 1.3

Ondanks dat ik ontzettend blij ben met mijn aankopen denk ik niet dat ik dit nog een keer ga doen. Het was toch een behoorlijke tegenvaller.
Al met al ben ik wel blij met de items die ik gescoord heb en ik ben van plan om het jasje ook nog wat te customizen. Hoe en wat? Dat lees je over een paar weken. Want ja de items hiervoor ga ik bestellen op AliExpress. Duurt dus wel even.

Heb jij al eens een Vintage Kilo Sale bezocht? En hoe was jouw ervaring hier dan mee?

Liefs,
Ilona

12 reacties

  1. Wat jammer dat het zo tegen viel :( Ik ben zelf een keertje in Utrecht geweest en daar hadden ze juist ontzettend veel. Een hele gymzaal vol met kledingrekken en schoenen en tafels vol tassen. Gelukkig dat je wel nog dat mooie spijkerjack hebt kunnen scoren, die is namelijk erg leuk!

  2. Fijne spijkerjas, leuk ook dat je hem gaat customizen. Ik denk dat ik morgen even in Rotterdam ga kijken, ben wel heel erg benieuwd wat er tussen hangt! Ben namelijk een paar weken geleden naar een Vintaga Kilo winkel geweest in Brussel en toen ben ik aangenaam verrast.

  3. Ik ben in Nijmegen naar VinoKilo geweest (is dat dezelfde als waar jij geweest bent?) en dat viel ook tegen! Inderdaad een stuk minder kleding dan verwacht. Het viel mij op dat er vooral ‘zware’ items hingen, zoals jassen en truien, en heel weinig zomerse dingen. Binnen de denim en jurken was er vrij weinig. Uiteindelijk nog aardig wat weten te scoren, maar ik dacht inderdaad ook: is dit het nou? Ik ben 1 keer eerder op een kilosale geweest, en daar waren echt heel veel items, veel shirts waar je lekker tussen kon graaien enzo. Toch heb ik daar toen minder gekocht. Bij VinoKilo hadden ze misschien wel minder items, er zaten wel meer bijzondere items tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *