Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Rolling stones tourshirt outfit 5

Je eigen kledingstijl vinden | En durven dragen

Ik ben zelf iemand met een vrij uitgesproken kledingstijl. Ik weet wat ik leuk vind en -niet geheel onbelangrijk- wat ik niet leuk vind. Ik heb een kledingstijl die zeker niet in een woord te omschrijven is, maar ik heb wel een eigen kledingstijl. En vandaag meer over de weg daar naartoe.

Rolling stones tourshirt outfit 5

Je eigen stijl vinden

Als ik terugkijk op mijn middelbare schooltijd kan ik op z’n minst vaststellen dat er zeker een aantal interessante kledingcombinaties tussen zaten. Maar het is wel het begin van het ontwikkelen van je eigen kledingstijl. Het is een kwestie van uitproberen en ontdekken in welke items je je goed voelt. Iets wat hierbij onwijs kan helpen is bijvoorbeeld Pinterest. Op deze manier kan je op zoek gaan naar combinaties die je aanspreken. En ja, grote kans dat je hiermee combinaties creëert waar je achteraf om lacht. Maar ook dat is oké. En dat hoort erbij.

(Kringloop)shoppen

Het kan hierbij zijn dat je ontdekt dat de items die nu in je kast hangen totaal niet passen bij de stijl waar je naartoe wilt. Het is slim hierbij je kledingkast met aandacht bij langs te gaan, en te kijken hoe je kledingstukken kan combineren zodat ze toch binnen je huidige stijl vallen. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan de kringloop. Op deze manier kan je vaak toch wel wat toffe items vinden, voor een mooi prijsje.

spijkerjas verven diy

Iets wat ook ontzettend tof kan zijn, is door goedkoop een item te scoren bij de kringloop om hier vervolgens een toffe DIY mee te maken. Of juist om een oud item van jezelf op te pimpen. Zoals ik deed met mijn vintage spijkerjack.

Durven dragen

Dit is voor velen misschien wel het moeilijkste aan het hebben van een eigen (afwijkende) stijl. Het daadwerkelijk dragen er van. Mensen gaan er hoe dan ook een mening over hebben en het valt vaak toch wel enigzins op als je je anders durft te kleden. Maar dit hoeft zeker niet negatief te zijn. En uiteindelijk gaat het er om dat je iets draagt waar jij je comfortabel bij voelt. Waarin je extra zelfvertrouwen krijgt omdat je je goed voelt in de kleding die je draagt. De mening van anderen moet je hierbij proberen enigzins los te laten. Want dat iemand anders het niks vind, betekent niet dat je het niet kan of mag dragen.

dr martens 5 pascal iriserend blauw groen


Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik genoeg opmerkingen gehad over mijn kleding. Maar dat heeft me niet tegen gehouden. En tegenwoordig krijg ik juist regelmatig complimenten als ik met bijvoorbeeld mijn blauwe docs rondloop. En zoals ik al zei, mensen gaan hoe dan ook een mening hebben, dus je kan er beter voor zorgen dat je die mening naast je neer kan leggen. Want je bent goed zoals je bent.

Durf jij te dragen wat je zelf leuk vind?

Liefs,
Ilona

30 reacties

 1. Ik vind het altijd heel leuk als ik mensen tegenkom op straat die een ‘unieke’ kledingstijl hebben. Vooral omdat ze durven dragen wat zij leuk vinden en zich niks aantrekken van wat andere mensen denken. Stoer vind ik dat! Over mijn kledingstijl valt eigenlijk niet veel te zeggen, haha. Ik draag vaak een jeans met daarop een comfy trui. Heel saai, maar daar voel ik me nu eenmaal goed in.

 2. Ja ik draag zeker graag wat ik leuk vind! Maar ik kan me ook nog wel de middelbare schooltijd herinneren waarin mijn combinaties niet echt top waren. Nu koop ik echt wat ik mooi vind en wat bij mij past. En daarom let ik nu ook veel minder op de trend.

 3. Mijn kledingstijl is heel gewoon, dus tja… dat durven is bij mij niet zo’n kunst. Ik liep vroeger zowat altijd in zwart en donkerblauw. Nu kies ik (zeker in de zomer) vaker voor fellere kleuren. Wijsheid komt met de jaren. :-)

 4. Helemaal mee eens! Ik vind het nu soms wel lastig om echt mijn kledingstijl te bedenken. Ik draag vaak wat simpelweg lekker zit haha. Dus het is niet heel uitgesproken. Ik vind jouw stijl heel tof! Ben dol op wat hogere, lossere broeken.

 5. Ik durf zeker te dragen wat ik leuk vind. Ik heb echter geen echte eigen stijl, nooit gehad ook. Ik kan me heel sober kleden, maar ook heel kleurrijk. Ik draag tegenworodig zelfs vaker een rok of een jurk!
  Het leuke vind ik dat stijlen en trends altijd weer terug komen. Na 12 jaar hangen er weer dingen in de winkel die ik dus 12 jaar geleden ook droeg. En ik heb ook nog wel wat kleding van de jaren 90 hangen toen ik nog een studentje was. Niet veel, maar wel wat leuke dingen die nu weer te dragen zijn.
  Nu nog een zoektocht naar een echt mooi vrouwenpak. Ik heb er wel eentje, maar ik wil er nog eentje.

  1. Wat goed om te horen! En grappig inderdaad dat dingen terug blijven komen, ik ben zelf echt dol op jasjes uit de jaren 80/90! En vrouwenpakken kunnen zo mooi staan.

 6. Je hebt echt een leuke stijl en stijl is aan verandering onderhevig. Ik heb ooit ene knalrode pluk in mijn haar gehad en heb zwart haar gehad ook. Apart trekt mij meer dan van die pubers met dezelfde fietsen, tassen en kleding.

 7. Jij hebt een super leuke stijl vind ik! Ik heb eigenlijk pas sinds een jaar of 2 echt een stijl gevonden die ik héél leuk vind, als je het al een stijl kunt noemen :p Ik draag dingen die ik echt leuk vind en die comfortabel zitten. Vroeger durfde ik nooit opvallende items dragen maar nu heb ik er eigenlijk niet zoveel moeite meer mee. En als ik eens iets speciaal aan heb, krijg ik er wel vaak complimentjes op terwijl ik op voorhand vaak verwacht dat mensen het lelijk vinden.

 8. Ik vind het juist heel gaaf als ik iemand kan ‘herkennen’ aan de kledingstijl. Zelf merk ik dat ik nu pas (ja, ik moest er ruim dertig voor worden) echt heb ontdekt wat ik fijn vind. Graag lekker zittende jurkjes, maar toch netjes. En het bestaat!;)

  1. Nooit te oud om iets (over jezelf) te leren ;) ik hou ook echt wel van comfi items die toch netjes zijn; Alhoewel je mij dan weer niet snel in een jurkje zal zien, haha.

 9. Vroeger vond ik het altijd vervelend als men opmerkingen had over mijn kledingstijl maar nu doet dat me niks meer. Ik trek aan wat ik leuk vind. Het spijkerjack vind ik echt heel tof!

 10. Ik heb altijd veel zwart gedragen en doe dat nog steeds. Ik heb bijna altijd afwijkende schoenen en draag dat met plezier, zonder gevoel van schaamte , of wat dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *