Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

bril 5

Maak kennis met mijn bril

bril 5

Volgens de huisarts was het slim even een oogtest te laten doen. Dus daar ging ik dan. Even lettertjes voorlezen en staren naar rondjes, hartstikke leuk man. Maar die test wees wel uit dat ik ook daadwerkelijk een bril nodig heb. Dus, daar begon de keuzestress, op naar de wand vol brillen.

Ik had geen enkel idee wat ik wilde, maar ik wist wel wat ik niet wilde. Geen oude-wijven-montuur, geen kleuren, niet te vierkant, niet te rond. En met die informatie kwam ik eigenlijk al gauw uit bij een aantal verschillende monturen. Deze monturen leken eigenlijk allemaal vrij veel op elkaar, alleen er zat maar een echt zwarte tussen. En dat moest ‘m dus worden. Want aan een gekleurde bril moest ik niet denken. Niet alleen omdat ik mijn haar weer wil verven maar omdat ik een zwarte bril bij mezelf ook gewoon het mooist vind. En ik ben wel degene die ‘m moet dragen.

bril 4

Nadat de keuze eindelijk gemaakt was moest ik alleen nog even twee weekjes wachten. Want de glazen moesten er nog even ingezet worden en zo. Weet niet hoe je daar twee weken over kan doen, maar hè. En afgelopen zaterdag was het dan zover, ik kon mijn bril ophalen. Ik heb echter expres besloten het zaterdag nog niet bekend te maken, want het was 1 april. En er waren daadwerkelijk mensen die dachten dat ik ze voor de gek hield. Maar nee. Ik heb echt een bril. Een zwarte fossil.

bril 2

Ik vind het zelf onwijs leuk dat de bril aan de binnenkant een doorzichtige rand heeft, als je snapt wat ik bedoel. Op deze manier lijkt de bril minder hard en is het toch net wat minder standaard. En voor het geval je het je afvraagt, de bril is voor dichtbij. Kan ik ook weer lezen wat ik typ en zo ;).

bril 3

Aankomende week zal ik nog even geleefd worden door school, maar de weken daarna wil ik weer wat meer gaan bloggen en weer video’s gaan maken. Dus nog even geduld. Of niet. Heb in ieder geval nog een artikeltje ingepland voor deze week.

Draag jij eigenlijk ook een bril? Of houd je t bij de zonnebril?

Liefs,
Ilona

19 reacties

  1. Ik heb lenzen … en een bril die al meer dan 10 jaar oud is, volgende week een oogmeetafspraak staan omdat ik een nieuwe bril mocht uitzoeken voor mijn blog en de sterkte informatie voor mijn lenzen konden ze daarvoor niet gebruiken. Superleuk om straks weer een nieuwe te hebben voor hooikoortsdagen in mei!

  2. Wat ben ik jaloers dat jouw bril alleen voor dichtbij is… Het enige moment dat ik een zonnebril kan dragen is als ik naar de oogarts ben geweest, want dat is het enige moment dat ik beter zie zonder bril dan met bril, haha

  3. Leuke bril. Ik draag zelf alleen een bril tijdens het autorijden ’s avonds of tv kijken. Ik zat met hetzelfde toen ik de bril ging kopen, wist wel wat ik niet wilde… maar wat dan wel?

  4. Leuke bril! Ik kan me voorstellen dat je voor een zwarte gaat, met een gekleurde moet je toch weer rekening houden als je je haar gaat verven en evt met de kleding die je aantrekt. Althans dat denk ik, als geen-brillendrager.

  5. Mooie bril! Ik ben zelf ook een brildrager, ’s avonds dan. Verder heb ik de hele dag lenzen in, dat moet ook wel met mijn -3. X

  6. Ik hád een bril.. toen contactlenzen maar beiden vond ik vreselijk lastig dus uiteindelijk mijn ogen laten laseren.
    Nu heb ik goed zicht zonder het ongemak van brillen of lenzen :)
    Maar je hebt een leuke bril uitgezocht! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *