Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

oude kleding nieuwe kans

Oude kleding: Geef het een nieuw leven

Tegenwoordig worden we ons langzamerhand steeds bewuster van waar onze kleding vandaan komt. Hoe het gemaakt wordt en waar het geproduceerd wordt. Maar iets wat we ook zeker niet mogen vergeten, is wat we doen met onze oude kleding. Want het weggooien als het kwalitatief nog goed is, is natuurlijk zonde. Daarom vandaag een aantal alternatieven voor je op een rijtje.

Doneren

Wij krijgen hier nog trouw elke maand een kledingzak door de brievenbus, maar er zijn ook genoeg inleverpunten te vinden. Op deze manier kan je je kleding doneren aan bijvoorbeeld ontwikkelingslanden of aan mensen met een lager inkomen. Op deze manier kunnen de kledingstukken die jij niet meer draagt toch nog op een goed plekje terecht komen. Hoe fijn is dat! Ook kan je je kleding meestal afgeven bij de kringloop bij jou in de buurt.

Verkopen

Je kan er ook voor kiezen om je kleding door te verkopen. Op deze manier houd je er wat aan over om te investeren in wat nieuws. Er zijn verschillende platformen voor waar je je items op kan verkopen. Denk aan Vinted, marktplaats of via Facebook groepen. Mocht je nieuwschierig zijn, wat items uit mijn kast kan je hier vinden.

oude kleding nieuwe kans 2

Ruilmiddag

Wat ook onwijs leuk is (vooral zonder Corona) is het organiseren van een ruilmiddag. Spreek met je vriend(in)en af dat iedereen wat kleding meeneemt en laat dit om en om aan elkaar zien. Om vervolgens lekker items om te kunnen ruilen met elkaar. Heeft iedereen wat nieuws en ben je direct van je ‘oude’ kleding af!

Lees ook: Alternatieven voor de kringloop (kleding)

DIY middag

Mocht je zin hebben eens aan de slag te gaan, kan je er ook voor kiezen je Pinterest eens goed door te spitten. Het kan namelijk onwijs leuk zijn met je bestaande items aan de slag te gaan en er iets nieuws van te maken. Ben je lekker bezig en heb je voor niks, of een kleine prijs, weer een heel tof item in je kast.

Wat doe jij met je oude kleding?

Liefs
Ilona

Volg me voor meer ook zeker op Instagram.

10 reacties

  1. Ik gooi eigenlijk nooit kleding weg. Ik draag dingen echt heel lang. Tot ik me er niet meer in durf te vertonen. Meestal is dat als ik op een foto zie dat ik iets in 2009 ook al aanhad of zo :-) Als het er nog mooi uitziet, geef mijn kleding meestal door aan een nichtje van me. Zij is er altijd blij mee.

  2. Goede post. Oude draagbare, niet versleten kleding (en miskopen) gaan naar de kringloopwinkel (gratis) en minder mooie dingen, afgedragen etc, gaan in de textielzak. Verkopen doe ik zelden, dat is me te veel werk. Dus eigenlijk gaat hier bijna niets weg. Eigenlijk zou ik ook bewuster moeten kopen, maar dat doe ik nu niet. Wel koop ik weinig kleding. Dus ach… de balans klopt.

  3. Helemaal mee eens! Als ik een kledingstuk niet meer draag of het toch tegenviel, probeer ik het ook altijd te verkopen of te doneren. Meestal breng ik het naar de kringloopwinkel of doe ik het in een kledingcontainer, zodat iemand anders er hopelijk blij van wordt. Ik koop ook steeds vaker zelf dingen tweedehands. Fijne feestdagen! :)

  4. Oh wauw, bij ons komt er volgens mij maar één keer per jaar een kledingzak. Gelukkig staat er bij de supermarkt wel een kledingcontainer, dus daar gaat mijn oude kleding heen. Hoef ik niet te wachten op de kledingzak;). DIY durf ik me niet aan te wagen, maar ik vind het altijd heel tof om creaties van anderen te zien. Zo gaaf als je dat kunt (en durft;)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *