Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Een van de waardevolste dingen die we momenteel hebben is toch echt wel de fotografie, naar mijn mening. Camera’s hebben ons de toegang gegeven tot een nieuwe, creatieve wereld. Een wereld waarin we onze herinneringen en mooie momenten vast kunnen leggen. Om deze herinneringen vervolgens in mapjes op te slaan, op de harde schijf te zetten en er niet meer naar om te kijken.

Zelf ben ik dol op experimenteren met fotografie en het verzamelen van herinneringen. Ik sleep mijn camera dan ook overal mee naar toe. Na een fotografiesessie kan ik vaak niet wachten de foto’s te bekijken, te bewerken en te delen. Als dit gebeurd is maak ik een back-up op mijn harde schijf en sluit ik het mapje, vol met nieuwe herinneringen. En meestal blijft dit mapje gesloten. Waarom? Omdat ik er stiekem geen reet aan vind om foto’s digitaal te bekijken.

fotografie 2

Ik wil foto’s vast kunnen houden, op kunnen hangen of door een fotoboek kunnen bladeren. En weet je wat ik helemaal tof vind? Een fotokalender aan de muur, zoals die van PosterXXL. Kan je ook nog eens elke maand naar een nieuwe foto kijken.
Iets wat ik ook onwijs tof vind, maar waar ik nog steeds niet aan toegekomen ben (shame on me) is een polaroid slinger. Ik heb zelf nog geen foto’s gemaakt met mijn Polaroid camera, omdat ik eerst nog even uit moet vogelen of hij nog werkt. En hoe.

polaroid

Het enige probleem met Polaroid foto’s is, is dat je maar een beperkt aantal foto’s kan maken. Maar gelukkig bestaan er talloze sites vol met handige tips om het beste uit je Polaroid te halen.

Eigenlijk vind ik het gewoon zonde dat we al onze herinneringen wegstoppen in een geordende mappenstructuur. Want herinneringen zijn er niet om weggestopt te worden, maar om bekeken te worden. Om om gelachen te worden en af en toe een traantje bij weg te pinken. En ik vind dat dit niet beter kan dan je foto’s af te laten drukken en ze vervolgens op te plakken, in te lijsten of op te hangen. En er vooral, veel naar te kijken.

Wat vind jij eigenlijk van al dat digitale? En wat is volgens jou de mooiste manieren om je foto’s te bewaren?
Let me know!

Liefs,
Ilona

6 reacties

  1. Ik heb zelf geen camera, maar fotografie is ook niet zo mijn ding. Toch vind ik het wel leuk foto’s te bewaren voor later.

  2. Ik heb een canon spiegelreflex camera en een alanoog camera. En beiden vind ik geweldig. Soms ook wel spannen. Hoe komen de foto’s uit bij een analoog camera en heb ik wel goede settings gebruikt. Maar op deze manier leer je wel met je settings om te gaan. Goede oefening. Ik hang graag foto’s op aan mijn muren en heb plakboeken vol. Daar kijk ik dan graag doorheen met vriendinnen. Herinneringen zijn er door middel van foto’s. Daarom ben ik zo verslaafd aan fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *