Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

sweater 8
sweater 8

De lucht is weer fris, maar het warme najaarszonnetje schijnt lekker warm op mijn gezicht. De bladeren ritselen onder mijn voeten tijdens het lopen en in de verte hoor ik een vogeltje fluiten. Overal om mij heen zie ik dat het herfst is, de gekleurde bladeren en de besjes die aan de takken hangen.

herfst 1
herfst 8

De warme kleuren van de bladeren geven me een warm gevoel. Het ritselende geluid onder mijn voeten voelt vertrouwd. En met enkel wat vogelgeluiden op de achtergrond adem ik de frisse herfstlucht diep in. Ik voel hoe mijn lichaam tot rust komt. En ik merk dat mijn gedachten langzaam naar de achtergrond verdwijnen.

herfst 7
herfst 5

Als ik zo door de natuur struin vergeet ik alles even. Ik ben compleet gefocust op wat er om me heen gebeurt. Op de mensen voor me, die hun hond uitlaten. De reiger die overvliegt en op het vogeltje wat tussen de bladeren scharrelt. Op het vrolijke kleurenpalet wat me omringt.

herfst 6
herfst 4
herfst 3

Overal waar ik kijk zie ik besjes tevoorschijn komen. Maar hier en daar doen de bloemetjes hun best om zichzelf ook nog aan me te laten zien. Om vastgelegd te worden door mijn camera. Met een 50mm lens er op voor een mooi scherpte diepte effect.

En als ik thuiskom, kunnen de schoenen weer verwisselt worden voor warme sokken. Kan ik de kop chocolademelk opwarmen in de magnetron. Kan ik lekker wegkruipen in een hoekje van mijn kamer, om na te genieten tijdens het bewerken van de foto’s. Want ik kan wel stellen dat ik foto’s maken in de herfst een van de leukste dingen vind. Al helemaal sinds ik in het bezit ben van een mooie 50mm lens. Want door een diafragma van 1.8 kan je onwijs mooi met de scherpte/diepte spelen. En ondanks dat ik in tegenstelling tot vorig jaar nog geen paddenstoelen tegen ben gekomen kan ik wel zeggen dat ik blij ben met het eindresultaat.

Wat is jouw favoriete seizoen?
Liefs, Ilona

4 reacties

  1. Wat een schitterende foto’s heb je gemaakt! Vooral die van de bramen vind ik prachtig. Gaaf is zo’n 50mm-lens, hè?! Ik ben ook dolblij met de mijne :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *